Kvadratura kruga: Povratak Mostaru - Pero Zubac

Pre 53 godine Pero Zubac je napisao "Mostarske kiše", pesmu koja je prevedena na 18 jezika, pesmu koju je neko tada nazvao neponovljivim krikom mladosti i pesmu uz koju su stasavale i volele mnoge generacije.

Posle ratnih godina Pero Zubac se ponovo vratio Mostaru svojom zbirkom pesama pod nazivom "Povratak Mostaru". Šta ga je još, osim Šantićeve nagrade, sačekalo u Mostaru kada mu se posle pola veka vratio, saznaćete u novom izdanju Kvadrature kruga.

U jednom drugom gradu, Novom Sadu, Pero Zubac je proveo više od pola veka. U tom gradu Zubac se godinama družio sa velikim srpskim pesnicima Mikom Antićem i Duškom Trifunovićem koje i danas pamti po mnogo čemu.

Njih više nema u Novom Sadu, kao što u gradu Mostaru više nema jedne Svetlane o kojoj peva u "Mostarskim kišama", ali ni mnogih drugih ljudi koje je Pero Zubac voleo i družio se sa njima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво