Oko ekonomije: Čuvarkuća, drugo ime za "svetskog policajca"

Srbija - MMF, novi aranžman?

Da li će Srbija i MMF postići dogovor o novom aranžmanu koji se zove - čuvarkuća? Naime, danas se završava poseta delegacije MMF-a koja je iz Vašingtona došla prvi put nakon što je u februaru okončan trogodišnji aranžman koji je Srbija imala sa tom međunarodnom finansijskom institucijom. Povod posete je "čuvarkuća" odnosno oblik novog aranžmana koji MMF do sada nije imao ni sa jednom državom, a koji podrazumeva kontrolu i saradnju sa državama, ali bez novčane pomoći. Ili ipak uključuje i nešto više? Da li će za povećanje plata i penzija ubuduće biti potrebno zeleno svetlo od MMF? Isto kao i za zapošljavanje, odnosno otpuštanje radnika u javnom sektoru?

Koga čuva "čuvarkuća" - Srbiju od sebe same i potrebe da se troši više nego što zarađuje? Šta donosi Srbiji, kako to ocenjeuju investiori, stručnjaci i druge međunarodne finansijske institucije - Svetska Banka? Da li je najteži deo posla i dalje pred Srbijom - završetak restrukturiranja javnih preduzeća, reforma javnog sektora i kako podstaći privatni sektor?

O tome u Oku ekonomije govore - predsednik Saveta guvernera NBS i dekan FEFA Nebojša Savić, član tima Svetske banke u Srbiji Duško Vasiljević i Radojka Nikolić, urednica magazina Biznis i Ekonometar.

Emisiju uređuje i vodi Vesna Damjanić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара