Plava ptica

Šta povezuje more i minđuše, zašto je Peru država mnogih kontrasta, kako se oštre makaze uz pomoć stvari koje imate kod kuće, šta je to savremeni cirkus i kako napraviti šestar od tri olovke i dve gumice za tegle - saznajte u novom letu "Plave ptice".

Za peti plavoptičasti let u novoj sezoni potrudili smo se da ugostimo vrlo zanimljive ljude. U goste nam dolazi, vrovali ili ne, šteočina profesionalac. Kad smo se interesovali da saznamo šta on to tačno radi, saznali smo da buši rupe na čarapama, žvrlja knjige, naročito one iz biblioteke, pomera ljudima satove i čini razne druge žvrčke. Da li su to baš samo zvrčke ili iza svega toga stoji dobro delo - saznaćemo iz razgovora sa našim gostom.

Naš drugi gost je Đorđo, pripadnik grupe Ineks cirkus teatar i Đorđo će nas upoznati sa tim šta je to savremeni cirkus, otkriće nam kakve sve vrste štula postoje, saznaćemo kako su štule uopšte nastale, ali i sa Đorđom će možda neko naučiti i da žonglira.

Od naših neočekivanih gostiju, tu je naravno duo Gospođa Ž - Gospodin Dž. Tu je i naš put oko sveta, a ovog puta idemo pravo u Peru, državu kontrasta: u Peruu postoje i pustinje i visoki Andi na kojima je stalno zima; u Peruu postoji kukuruz različitih boja - od žutog, ljubičastog, crvenog i crnog... A ako budete sa nama, saznaćete da postoje i biseri različitih boja, oblika i veličina...

Obećavamo dobar provod i nova znanja i zato budite sa nama u subotu, 24. marta 2018. godine.

Naš tim čine: Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović (urednice), Ivan Milanović (reditelj), Osman Ahmed, Borka Tomović, Boris Milivojević, Nikola Fišeković (glumci), Snežana Popović (scenograf), Irina Mitrinović (kostimograf), Dragoljub Ilić Ilke (kompozitor), Miloš Gojković (animator) i mnogi drugi.

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво