Autoportret: Portret umetnika u mladosti - Snežana Trišić

Snežana Trišić jedna je od najangažovanijih rediteljki srpskog teatra. Njene predstave su izvedene na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu gde su osvajale nagrade.

Neke od najznačajnijih nagrada su Sterijina nagrada za režiju i najbolju predstavu za "Kazimir i Karolina", zatim nagrade na festivalima u Užicu, Vršcu, Šapcu, Jagodini, Kragujevcu...

Gosti Snežane Trišić su njen profesor režije Nikola Jevtić i glumica Jovana Gavrilović, sa kojom je radila u predstavi "Deca radosti" i "Mobi Dik". Zajedno će se osvrnuti na studentske dane, prve profesionalne izazove, kao i na neke od najznačajnijih odluka u karijeri, između ostalog, da prihvati poziv da bude stalni reditelj subotičkog Narodnog pozorišta, a zatim da postane asistent na Katedri za pozorišnu i radio režiju FDU u Beogradu.

Snežana Trišić je diplomirala 2009. godine sa predstavom "Samoudica" u Ateljeu 212, gde je kasnije postavila i komade "Pošto pašteta", "Kazimir i Karolina", "Deca radosti". Režirala je "Ričarda Trećeg" u Narodnom pozorištu u Beogradu, a u Jugoslovenskom dramskom pozorištu postavila je predstavu "Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila svoga muža ili stubovi društava". U subotičkom Narodnom pozorištu režirala je predstave "Mister dolar", "Iza kulisa", a u pozorištu "Bora Stanković" u Vranju "Narodnu dramu". Snežana je osvojila i scene u Kikindi, Šapcu, Podgorici, Banja Luci.

Urednik i moderator emisije je Snežana Stamenković Jojić, rediteljka je Milica Soldatović Mikić.

broj komentara 0 pošalji komentar