S Tamarom u akciji

Nove atraktivne televizijske priče posvećene akcijama nacionalnog humanitarnog projekta i TV serijala "S Tamarom u akciji" pratićemo na Prvom programu RTS-a od 9. marta, u redovnom terminu petkom u 21 sat.

Nakon Severa Kosova, odakle je u martu 2016. startovala prva TV sezona, preko južne Srbije gde su ostvarene akcije pomoći kroz dve televizijske sezone - isto toliko akcija biće realizovano i u istočnoj Srbiji. Zato je predstojeći, peti ciklus humanitarnih akcija i TV emisija Tamare Grujić, posvećen pomoći porodicama iz ovog kraja naše zemlje.

Tamara Grujić, autorka i producentkinja humanitarnog projekta i TV serijala "S Tamarom u akciji" (Triangl produkcija): "Želeli smo da i ovom regionu posvetimo dve TV sezone. Nove akcije pomoći porodicama počinjemo iz Požarevca. A kao što ste već navikli (i hvalili nas tokom proteklih sezona) - nastavićemo da vam, osim renoviranja stambenog prostora, prikazujemo i dočaravamo (u društvu onih kojima pomažemo) - znamenitosti, manifestacije, tradiciju i lepote krajeva Srbije u kojima ostvarujemo naše akcije."

Uz jedanaest akcija pomoći porodicama, za kraj petog ciklusa emisija, autorka i njen tim realizovaće i specijalnu društveno-odgovornu akciju: doprinos renoviranju Dečjeg onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu.

Tamara Grujić: "Od početka emitovanja serijala na RTS-u sve do sada, često su nas kontaktirali iz raznih asocijacija posvećenih pomoći osetljivim i ugroženim društvenim grupama, sa apelima da podržimo njihove inicijative, potrebe. To se poklopilo i sa težnjama mog tima jer smo često razmišljali o načinima na koje bismo naše akcije proširili sa socijalno ugroženih porodica i na širu društvenu zajednicu. Sada će i to biti moguće - obezbeđena su sredstva, zahvaljujući podršci i razumevanju naših divnih sponzora. Moćićemo da prihvatamo i veće građevinske poduhvate. Sa tri nova majstora, u ekipi će nas odsada biti desetoro i moćićemo da postignemo više nego ikada ranije!"

Postignuto kroz 4 TV sezone i 54 emitovane epizode:

- ostvarena pomoć za više od 50 porodica na teritoriji Severa Kosova, južne i istočne Srbije (ukupno oko 480 ljudi, od čega 210-oro dece)
- potpuno renovirano više od 4.300 kvadratnih metara životnog prostora
- podgignuto 15 plastenika i desetak dr. pomoćnih objekata (obori, kokošinjci i sl.)
- obrađeno oko dva hektara zemlje

Svaku epizodu premijerno je pratilo milion gledalaca!

Prema rezultatima analiza RTS-ovog Centra za istraživanje (a na osnovu podataka Nielsen Audience Measurment) i četvrta TV sezona serijala "S Tamarom u akciji" bila je izuzetno gledana. Prosečan rejting (gledanost) serijala je 10%, što znači da je svaku od epizoda tokom prethodne sezone premijerno na RTS 1 pratilo više od milion gledalaca! Epizoda kojom je započeta četvrta TV sezona, bila je i najgledanija u prethodnom ciklusu emisija: Svaki treći gledalac televizije u Srbiji je tog 29. septembra 2017. godine gledao emisiju - akciju Tamare Grujić, posvećenu desetočlanoj porodici Novaković iz Majdanpeka (rejting 12,4%, šer 29,8%)...

Nagrade i priznanja

Profesionalizam, inovativnost i iskrena posvećenost autorke i njenog tima, nisu promakli ni stručnoj javnosti. Tamara Grujić je laureatkinja nekoliko visokih priznanja za humanost i novinarski rad:
- Nacionalna nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za dobročinstvo, humanost i društvenu odgovornost (Univerzitet u Novom Sadu, PK Srbije)
- Prva nagrada i statua "Zlatna Nika" u kategoriji "Društveno-odgovorna reportaža" na festivalu reportaža i medija "Interfer"
- "Press vitez", nagrada "Dušanka Kalanj" - za TV voditelja godine (UN Vojvodine)
- Nagrada "Đoko Vještica", za novinarsku humanost (UNS)
- "Hello", TV ličnost godine (Color Press)
- Ženska ličnost godine ("Ličnost životnog stila" - org. "Fabrika dobre energije"
- Specijalno priznanje "Podvižnik 2017" i srebrna plaketa za plemenitost "Najplemenitiji podvig godine" (kompanija "Novosti")

Serijal "S Tamarom u akciji" je, uz krilaticu "Popravljamo kuće i živote", sasvim spontano ali trajno - ovekovečio opravdanost i uspostavljanje još jedne sintagme: "Slavimo i podstičemo solidarnost".

Tamara Grujić: "Osnaženi i sa uvećanim izvršnim timom, najavljujemo da ćemo i u svakoj našoj narednoj TV sezoni imati i emisiju o akciji kojom ćemo doprinositi unapređenju kvaliteta života šire zajednice. Veliki podstrek i motovacija za moj tim i mene su izuzetni rezultati gledanosti serijala, stalni afirmativni komentari i nepodeljena, nesebična podrška koju dobijamo gde god da realizujemo akcije."

Osim humanitarnog rada, Tamara se u svojim televizijskim emisijama na RTS-u trudi da prikaže na što upečatljiviji, novinarski i televizijski način i prirodne lepote naše Srbije, narodnu tradiciju, folklor i običaje.

U agendi za ovu godinu: 25 akcija pomoći porodicama ali i dve posvećene zajednici
Tamara i njen 20-to člani tim, pomoći će još 11 porodica na istoku naše zemlje a na jesen 2018. će obradovati još 14 porodica zapadne Srbije.

I to neće biti sve: svoje akcije proširili su i na ustanove, odnosno udruženja ranjivih grupa ljudi: osim renoviranja Dečijeg onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu (u saradnji sa Udruženjem "Nurdor"), pomoćiće i izgradnju prve Rehabilitacione banje za obolele od multipleks skleroze, u Banji Vrujci.

Petu sezonu serijala "S Tamarom u akciji" pratite od petka 9. marta 2018. na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

TV najava prve epizode pete TV sezone serijala "S Tamarom u akciji

S Tamarom u akciji, peta sezona serijala: Akcija za porodicu Jonjić, Požarevac/RTS 1, petak 9. mart u 21.00

Petu sezonu serijala "S Tamarom u akciji" ekipa emisije počinje u Požarevcu, tačnije u selu Prugovo, nadomak Požarevca, u kome živi Dragana Jonjić - izuzetno hrabra žena i požrtvovana majka.

Dragana Jonjić (33) se udala veoma mlada i iz prvog braka ima jedno dete, Anastaziju (15). U drugom braku je zadesila nesreća: u osmom mesecu trudnoće, na pragu kuće, ubijen je njen suprug od strane mentalno poremećene osobe iz istog sela. Jedva je preživela taj događaj a neposredno posle porođaja imala je i izliv krvi na mozak. Kada joj je otac umro, nasledila je plac na kome je stara porodična kuća bez kupatila. Tamo živi i njena tetka sa sinom. Na istom placu je i nova kuća koju je započeo da gradi njen otac i nije uspeo da je završi. Stara kuća ima samo dve sobe i neispravno kupatilo, i zato Draganina ćerka živi sa ocem tokom nedelje, kod Kostolca gde i ide u srednju školu. Preko vikenda dolazi kod majke. Obema je velika želja da se skuće zajedno.

Dragana radi u krojačkoj radnji, veoma je vredna, mnogo je vole svi u kolektivu. Zajedno sa gazdaricom, kolege su odlučile da joj pomognu i prikupile su sredstva pomoću kojih je Dragana počela da sređuje novu kuću u koju je želela da pređe sa sinom da živi. Osim stambenih problema, Dragana Jonjić i dalje muči muku sa zdravljem. Ima epilepsiju i predstoji joj još jedna operacija aneurizme.

Ovoj izuzetno hrabroj ženi i velikom borcu, pomoć je pružila ekipa emisije "S Tamarom u akciji". Stalnoj ekipi majstora Tamare Grujić pridružila su se još tri člana i sada njih desetoro može da prihvati i obimnije, još zahtevnije građevinske poduhvate.

Tamarini majstori su Dragani napravili i septičku jamu, sproveli kanalizaciju, uradili fasadu, proširili kupatilo i uredili kompletan enterijer kuće. Zahvaljujući ljudima dobre volje koji vole emisiju, Tamara je uspela da Dragani omogući hitno snimanje skenerom i sve potrebne preglede, kako bi joj što pre bila zakazana neophodna operacija u požarevačkoj klinici. Tamara je čak i psa ove porodice odvela kod veterinara, pa tako rešila i njegov zdravstveni problem!

Pored rešavanja važnih životnih pitanja porodice Jonjić, u prvoj epizodi pete sezone serijala "S Tamarom u akciji" gledaoci će videti i istorijsku požarevačku Tulbu, gde se ove godine obeležava 300 godina od potpisivanja požarevačkog mira, park "Čačalicu" i kako izgleda ušće reke Morave u Dunav iz aviona - čime je ispunila veliku želju Anastasije, kojoj je to bila prva vožnja avionom u životu. Saznaćete i zašto je čudotvoran manastir Rukumija i kako izgleda neobično selo Ostrvo, koje se nalazi na rečnoj Adi kod Kostolca.

Prva epizoda nove, pete sezone TV serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji" je na programu u petak 9. marta 2018, na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije, u 21 sat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво