Kulturni dnevnik

Klavirski trio Gelius, predvođen našim proslavljenim violinistom, Sretenom Krstićem, koji je koncertmajstor Minhenske filharmonije, gostovao je prvi put u Beogradu, sa izuzetno zanimljivim i retko izvođenim programom

Vladislav Petković Dis jedna je od najtragičnijih ličnosti srpske književnosti. Život, sudbina i delo ovog velikog pisca razotkrivaju se i danas. Tako je predstava Utopljena duša, po komadu Aleksandra Jugovića, čiju režiju potpisuje Boban Skerlić, premijerno izvedena na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Novi projekat srpsko-irske umetnice Barbare Vasić istražuje različite načine vizuelnog predstavljanja priče. Izložba u Grafičkom kolektivu sadrži tri povezane celine, predstavljene simbiozom crteža i ilustracije. U galeriji Francuskog instituta otvorena je izložba posvećena Gaši Šeptrlji, koja se sastoji od strip tabli i ilustracija čuvenog junaka nastalog iz pera Andrea Frankena. U bečkom Umetničko-istorijskom muzeju otvorena je izložba Oblik vremena. Iz Beča izveštava Vesna Knežević. FEST je završen. Dodeljene su nagrade, a utisci se još sabiraju. Nagrada žirija otišla je u ruke Kosti Ristiću za njegov debitantski film Banditi u potrazi za mamom. Tim povodom, reditelj je gost Kulturnog dnevnika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Marko Roksandić

 

broj komentara 0 pošalji komentar