O pokojniku sve najlepše

Gornji Jaukovac, malo tipično selo negde u Srbiji, posle rata. Predsednik Narodnog odbora šuruje sa seljacima koji se na razne načine dovijaju da izbegnu obavezni otkup žita i druge državne dažbine. U srezu odluče da ga kao "menjševika" smene, ali se on srećno izvuče.

Loveći ribu ručnim granatama natrapa na avionsku bombu zaostalu iz rata. U pokušaju da iščačka eksploziv, odleti zajedno sa njom u vazduh.

Držeći se nepisanog pravila, o pokojniku sve najlepše, škola u Jaukovcu dobija njegovo ime. Za razliku od pokojnika, novi predsednik Radiša Brzak, ulaže sve napore da selo iz učmalosti i siromaštva uključi u proces industrijalizacije zemlje. Nailazi na žestok otpor, ali primenjujući striktno Staljinove "suptilne" metode i uz podršku više vlasti, uspe da od seljaka stvori radničku klasu i u selu uspostavi diktaturu proletarijata.

Uloge: Zvonko Lepetić, Radmila Živković, Bora Todorović, Bogdan Diklić...

Režija: Predrag Antonijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво