Montevideo, Bog te video

Serija nastala na osnovu filma "Montevideo, Bog te video" govori o velikom uspehu fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije na prvom svetskom kupu u fudbalu, u Urugvaju, 1930. godine.

U prvoj epizodi pod naslovom "Kad je fudbal bio mlad" upoznaćemo se sa glavnim junacima serije, sa mladim fudbalskim asovima Mošom i Tirketom, Milutincem, Jakšom, Balerinom...

Mladi Aleksandar Tirnanić-Tirke je u dilemi da li da se zaposli u fabrici ili da pokuša da zaradi za život igrajući fudbal. Odlazi na trening BSK-a gde sve zadivi svojom fudbalskom veštinom, ali istovremeno navuče antipatije saigrača zbog svog nezrelog ponašanja...

Istovremeno u Fudbalski savez Kraljevine Jugoslavije stiže poziv za učešće reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Urugvaju, i ljudi iz saveza o tome počinju ozbiljno da razmišljaju. Iz epizode u epizodu pratićemo dogodovštine Tirketa i drugova u pokušaju da se reprezentacija kvalifikuje za prvenstvo sveta u Urugvaju.

U glavnim ulogama: Miloš Biković, Petar Strugar, Nina Janković, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Danina Jeftić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Viktor Savić, Milovan Filipović, Mihaela Stamenković, Vlasta Velisavljević, Tanja Bošković, Miodrag Radovanović Mrgud, Nikola Đuričko, Predrag Vasić i mnogi drugi.

Montažer: Marko Glušac
Muzika: Roberto Magnifiko
Direktor fotografije: Goran Volarević
Scenario: Ranko Božić i Srđan Dragojević, na osnovu knjige sportskog novinara Vladimira Stankovića.

Režija: Dragan Bjelogrlić

Radnim danima i subotom od 20.05

broj komentara 0 pošalji komentar