Paterson

Paterson, Nju Džerzi. Upoznajemo Patersona, vozača koji deli ime sa gradom u kom živi i radi. Njegov život je, čini se, jedna velika rutina. (Paterson, 2016)

Svakoga dana on seda u autobus koji vozi dobro poznatom rutom, sluša razgovore putnika, u pauzama piše poeziju, popije tačno jedno pivo u omiljenom kafiću i vrati se kući voljenoj supruzi Lauri. Za razliku od njegovog, Laurin život svakodnevno se menja. Njeni snovi i ambicije iz dana u dan su drugačiji. Ali, usprkos potpuno različitim karakterima Paterson voli Lauru i ona voli njega. On podržava njene novootkrivene ambicije, ona slavi njegovu nadarenost za poeziju...

Lagan i poetičan film koji će nas podsetiti da treba ponovo da uživamo u sitnicama kao što su šetnja psa ili mala krigla točenog piva pre spavanja.

Uloge: Adam Drajver, Golšifte Farahani, Bari Šabaka Henli...

Režija: Džim Džarmuš

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво