Devojka koja je razgovarala sa delfinima

Na Karibima, na obali jednog od Devičanskih ostrva, nalazi se neobična, urušena kuća. To je spomenik jednom od izuzetnih perioda u istoriji nauke o životinjama. Šezdesetih godina prošlog veka grupa istraživača došla je na ostrvo da proučava delfine.

Inspirisani novim otkrićima o životinjskom umu, istraživači su verovali da prvi put mogu opštiti s drugom vrstom tako što će delfine naučiti da govore.

Bili su izuzetno ambiciozni. Naučnici su čak verovali da bi, ako uspeju da razgovaraju s delfinima, mogli da komuniciraju i sa vanzemaljcima.

Taj idealizam iz šezdesetih godina dvadesetog veka pretvorio se u najmračniji period pomenute decenije i završio se tragedijom. Učesnici tog ogleda do sada o njemu nisu javno govorili.
Pedeset godina posle, rešili su da progovore o onome što se tamo dogodilo.

Urednik je Nevena Todorović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво