Srbija na vezi

U emisiji, između ostalog...

Sa ciljem da deci predstave biblioteku kao bajkovito mesto u kome mašta i kreativnost mogu sve, bibliotekarke Milica Matijević i Elizabeta Georgieva osmislile su knjigu "Šuš i miš u biblioteci". Ovo je prva knjiga čiji su autori bibliotekari i koja je vrlo brzo izazvala veliko interesovanje i među najmlađim čitaocima, ali i među kolegama. Promocije ovog izdanja su, putem interneta,uživo pratila i deca iz dijaspore, a uskoro se priprema i audio verzija za slepu i slabovidu decu. Gošća emisije je jedna od autorki knjige Milica Matijević.

Članovi Dečje filharmonije su talentovani đaci nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od njih su i dugogodišnji korisnici insrtumenata fondacijee "Deca deci" koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Novogodišnji koncerti Dečje filharmonije postali su tradicionalni i omiljeni kod publike i kao takvi svrstani su u red važnih kulturnih događaja sezone. O koncertu koji je zakazan za 15. decembra u Sava centru u emisiji će govoriti predstavnica Fondacije "Deca deci", Marina Uzelac.

Na dan uručenja Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu, održana je svečana akademija posvećena ovom velikom svetskom piscu. Organizatori su Dom kulture "Geačanica", koji je bio i domaćin, Matica srpska, biblioteka Matice srpske i Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada. Izveštava Marija Jovanović iz Gračanice

U Čikagu su ovih dana boravili članovi delegacije Vlade RS koji su posetili vladiku Srednjozapadnoameričkog Longina i upoznali se sa životom srpske dijaspore u tom delu Amerike. Izveštava Aleksandar Žigić.

Dvadesetosmogodišnja Tara Dinić iz Londona, hrabro je odabrala svoj put napustivši siguran posao i posvetivši se umetnosti. Prilikom nedavnog boravka u beogradu sa njom je razgovarala Vanja Vasić.

Urednik i voditelj Tanja Adamović

Dežurni urednik Jelena Đorđević Popović

Realizacija Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar