Ovo je Srbija

Na vrhu Čemerna, gde je prava avantura stići, jedna žena živi sama! Nema ni porodicu, ni prve komšije, kalendar je ne interesuje. Na pragu zime posetila ju je ekipa RTS-a iz Kraljeva. Prilog Vere Aksentijević.

Pre tri nedelje carinici na graničnom prelazu Batrovci sprečili su šverc belih tartufa, koji su deset puta skuplji od crnih, i koštaju oko pet hiljada evra po kilogramu. To je bio povod za istraživanje šta sve krijumčari pokušavaju da prebace preko granice, na koje načine ih razotkrijavu. Više iz priče Tanje Dimitrić Mijailović.

U ariljskoj srednjoj školi "Sveti Ahilije" postoji 12 učeničkih kompanija! Na republičkim i regionalnim takmičenjima redovno su nagrađivani. Kruna svih tih nagrada su podsticajna sredstva koja je resorno ministarstvo dodelilo školi za gradnju regionalnog, inovacionog startap centra. Sa mladim preduzetnicima razgovarao je Predrag Stojković.

Već 14 godina jagodinska predškolska ustanova "Pionir", pred Novu godinu, prikuplja dečju garderobu i igračke, kako bi napravila pakete za socijalno ugrožene mališane. Prema poslednjim podacima, na spisku korisnika Narodne kuhinje u tom gradu je stotinu mališana mlađih od 12 godina. Prilog Vesne Lazić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 
Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku
Urednice emisije: Gordana Petrović i Dragana Živojnović
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

broj komentara 0 pošalji komentar