Medijska mreža srpske dijaspore: SPONA

U Beču, koji slovi za svetsku prestonicu klasične muzike, nedavno su srpske muzičke dive, Nataša Veljković i Dragana del Monako, održale izvanredan koncert, prvi u ciklusu „Pet godišnjih doba", kojim naša čuvena pijanistkinja daje svoj doprinos dolazećem obeležavanju godine posvećene Betovenu.

Nakon Drugog klavirskog koncerta slavnog kompozitora, koji je Nataša Veljković izvela u pratnji ansambla WISE, primadona Beogradske opere, mecosopran Dragana del Monako je na ruskom pevala kompozicije Čajkovskog, Glinke i Rahmanjinova, repertoar koji je naišao na izvanredne reakcije publike.

Zajednički nastup dve vrhunske umetnice u Beču bio je prilika da Vera Marjanović, urednica emisije SPONA, sa njima razgovara o građenju uspešnih karijera, statusu umetnosti u savremenom svetu i planovima za budućnost. Nataša i Dragana su sasvim otvoreno i sa puno šarma govorile i o odnosu sa svojom decom, koja su takođe umetnici i na putu su da izgrade uspešne karijere u svetu klasične muzike. Naime, violinistkinja Milica Zulus i čelista Miloš Stosiek, naslednici Nataše Veljković, izrastaju u izvrsne izvođače, dok operski režiser Mario Pavle del Monako, nakon završenih studija i magistrature na Fakultetu za muziku u Beču, put ka vrhu krči u Nemačkoj.
Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

broj komentara 0 pošalji komentar