Znanje imanje

Prosula je lepota svoje čari na padinama Jagodnje. Pitomi brežuljci se okitili malinama i kupinama i šljivama pa plodovi u zrenju upijaju svaki zrak.

U svakom slučaju ova klima i geografija su dale mogućnost da se proizvodi biološki vredna hrana. Mnogi su odustali i otišli. U selu Kržava - novi život stigao menadžer pokretač. Neko ko vidi mogućnosti, a spreman je da mnogo znanja i rada uloži u uspeh.

Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore: Ivana Popović - kako su je sećanja iz detinjstva i iskustvo iz sveta osnažili da sa rođacima i komšijama krene u preradu i osvoji pehar šampiona za inovacije. Milivoj Mićić pokazuje da je moguće da čovek bude odgovoran prema sebi, svojoj porodici, kupcima i prirodi kada proizvodi voće i povrće. Miloš Teovanović - šta kriju šume iznad Krupnja i kako da prepoznamo jestive pečurke. Dana Trmović iz Vrnjačke Banje proizvodi rakiju od biološki vrednog voća i poštuje simbiozu pčela i vočnjaka. Ponosna je na tri sina i tri snaje. Nada Letić iz Čeneja među prvima registrovala organsku proizvodnju i stalno istražuje mogućnosti koje pruža.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinari: Dragana Popov, Ljiljana M. Petrović

broj komentara 0 pošalji komentar