Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo kako je protekao donatorski ručak za kamp u Manastiru Nova Gračanica. Događaj je organizovalo Eparhijsko Kolo Srpskih Sestara. Na ručku se prikupljaju sredstava koja pomažu rad Kampa, kroz koji svakog leta prođe nekoliko stotina učesnika. Pored ostalih, o značaju kampa Gračanica govore Vladika Longin, Otac Serafim Baltić, Predsednica Kola Sestara Mira Anđelković i drugi.

Drugi deo emisije posvećen je vrhunskim sportistima iz Srbije koji rade u SAD. Trener Fudbalskog Tima Čikago Fajr, Veljko Paunović govori o proteklom toku sezone, kao i o novim i dosadašnjim članovima kluba. Tu su, pored ostalih, Nemanja Nikolić i Aleksandar Katai iz Srbije, Bastijan Švajnštajger, a među novim igračima je i Nikolas Gaitan.

Sledi i razgovor sa Bobanom Marjanovićem, koji je pokazao odličnu igru na početku plejofa NBA lige. On sada igra u svom četvrtom košarkaškom  NBA timu, Filadelfiji, gde dobija najviše minuta do sada, i to uzvraća značajnim brojem poena.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

broj komentara 0 pošalji komentar