Kulturni dnevnik

Povodom izložbe "Promenljive slike/pomeranje viđenja", koja je do 20. aprila otvorena u Galeriji Vilijamsovog umetničkog centra na Koledžu Lafajet u Istonu u Pensilvaniji, gost Kulturnog dnevnika je multimedijalni umetnik, profesor Čedomir Vasić.

Kako Notr Dam izgleda dan posle požara.

U Kolarčevoj zadužbini održan je koncert "Barselona Džipsi Balkan Orkestra" čiji poseban zvuk nastaje povezivanjem muzike kulturnog nasleđa Balkana i Mediterana.

Izložba crno-belih fotografija Helge Paris, poznate po portretisanju svakodnevice Istočnog Berlina i Istočne Nemačke 1968-1996, otvorena je u Kući legata.

U Kući Đure Jakšića predstavljena je knjiga "Kafanski tribunal. Revizija presuda" autora Jelice Novaković i Svena Petersa.

Vodimo vas u Napulj na izložbu "Karavađo", u čijem je fokusu osamnaestomesečni boravak velikog slikara u Napulju, u kome je svojom prepoznatljivom igrom svetla i tame, iskoračio iz baroka u realizam.

U rubrici "Reč kritike" govorimo o novoj predstavi "Nečista krv" u Narodnom pozorištu, u režiji Milana Neškovića.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar