Kulturni dnevnik

"Pobuna - ženski rod", slogan je 64. Sterijinog pozorja koje će biti održano od 26. maja do 3. juna. Na festivalu će biti izvedeno osam predstava u konkurenciji za nagrade i tri u međunarodnoj selekciji "Krugovi". Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je selektor Pozorja, dramaturg i teatrolog Svetislav Jovanov.

U Galeriji Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" održana je tribina posvećena Pavlu Stefanoviću, estetičaru, muzičkom kritičaru, književniku i bibliotekaru, povodom tematskog zbornika "O ukusima se raspravlja - Pavle Stefanović 1901-1985." Pod sloganom "Čitanje grada", u Beogradu je obeležen Svetski dan poezije. U narednih deset dana Vranje je domaćin dve manifestacije: "Borinih književnih dana" i "Borine nedelje", posvećene piscu Bori Stankoviću. U Galeriji Jovan Popović u Opovu, otvorena je izložba stakla pod nazivom "Istorija češkog stakla - od rimskog perioda do renesanse". O predstavi "Kozocid" rađenoj po tekstu i u režiji Vide Ognjenović, premijerno izvedenoj u Gradskom pozorištu u Podgorici, govori pozorišni kritičar Ana Tasić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan, na Prvom programu, u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Svetlana Ilić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]