Ovo je Srbija

Valjevski hirurzi sa kolegama iz Beograda i Pančeva rade dve operacije, sa njima u timu je i glavni instruktor za Srbiju, britanski profesor, Amdžad Pervajz. Valjevo bi trebalo da postane sedmi instruktorski centar u zemlji za laporapskopske operacije tumora kolona i rektuma.

U saradnji sa Udruženjem studenata sa hendikepom, Kancelarija za mlade Čačak realizovala je projekat „Jedan dan u mojim cipelama". Snimili su film gde su nakratko bili u nekoj svakodnevnoj životnoj situaciji osoba različitog invaliditeta i potom komentarisali probleme sa kojima su se suočili.

U Leskovcu život uz autobusku i železničku stanicu donosi probleme, skreću pažnju stanari obližnjih zgrada, a u kraljevačkom prigradskom naselju Ribnica renovira se Dom zdravlja i Dom kulture.

U Nišu se održava pozorišni festival „Teatar na raskršću", a u Pančevu međunarodna izložba posvećena stripu „Zagor našeg sokaka".

Na nedavno završenom prvenstvu Srbije na ergometrima u Zrenjaninu, Veslački klub Smederevo ostvario je istorijski rezultat osvojivši prvo mesto u ukupnom plasmanu sa 74 boda, dok su Veslački klubovi Partizan i Crvena zvezda bili na drugoj i trećoj poziciji.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Ljiljana Ivanović i Dragana Živojnović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

 

 

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]