Ivan Karadžić – Heroj Tajlanda

Sedamnaest dana trajala je borba za život dvanaestoro malih fudbalera i njhovog trenera koji su bili zarobljeni u pećini na severu Tajlanda. Tokom tih pola meseca sve kamere velikih svetskih televizija svakodnevno su izveštavale o napretku, opasnostima, tragičnim prognozama koje su pratile ovu opasnu kriznu situaciju. Sada, na kraju godine mnoge TV kuće su objavile da je to bila priča koju su gledaoci širom sveta najviše pratili.

Mali broj specijalno obučenih ronilaca za pećine, pripadnika retke vrste instruktora za takvo ronjenje, koji bi bio sposoban da učestvuje u njihovom spasavanju, stigao je iz celog sveta kako bi probao da pomogne. Među njima i Ivan Karadžić, visoko obučeni ronilac sa danskim pasošem, srpskim korenima i adresom na Tajlandu.

O detaljima same akcije spasavanja, Ivanovim motivima da učestvuje u njoj, potrebi da planeta postane bolje mesto za život, ali i o detinjstvu u Srbiji, sam Ivan govorio je u emisiji "Ivan Karadžić - Heroj Tajlanda" koju možete pogledati na Prvom programu.

Autor emisije je Vladimir Banić.

broj komentara 0 pošalji komentar