Kulturni dnevnik

U galeriji "Haos" dodeljena je 11. nagrada za crtež iz Fondacije Vladimir Veličković i priređena izložba prošlogodišnjem laureatu Petru Mirkoviću.

U Ustanovi kulture "Stari grad" premijerno je izvedena predstava DAH Teatra, u režiji Dijane Milošević, ''Zagonetka revolucije'' inspirisanu stogodišnjicom završetka Prvog svetskog rata, Ruske i Nemačke revolucije.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo novi album beogradske grupe ''Stray Dogg'' i kako je muzički pravac rege uvršten na listu svetske nematerijalne kulturne baštine organizacije UNESKO.

Izveštavamo iz Muzeja Savremene Umetnosti gde je gostovala umetnička grupa iz Zagreba "Gorgona Nova" i Muzeja primenjene umetnosti u kome je otvorena izložba ''Pomeranje granica 4'', sekcije za Tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a.

Gost Kulturnog dnevnika je pisac, profesor i književni kritičar Mihajlo Pantić povodom knjiga koje je priredio Miloš Crnjanski: "Izbliza'' i Dušan Kovačević: "Humor je svetlost", ali i osvrta na godišnju književnu produkciju i nagrade.

Urednik: Marko Rajković
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]