Kulturni dnevnik

HFestival, koji podstiče savremeno, angažovano umetničko stvaralaštvo održava se od 10. do 15. decembra na nekoliko lokacija u Beogradu. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika Andrej Nosov direktor festivala.

Festival "Alternative film/video 2018" otvoren u Domu kulture studentski grad. U Kulturnoj stanici "Svilara" u Novom Sadu, otvorena izložba Evropska godina kulturnog nasleđa 2018 - Gde prošlost susreće budućnost. U Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti koncert kamerne muzike Mihovila Logara i Dragutina Gostuškog. U Francuskom institutu priređena izložba "Život smeća", svojevrsno umetničko putovanje koje nam otkriva šta se zbiva sa otpadom, u Srbiji i u Francuskoj. U Kulturnom dnevniku i rubrika Čije su gusle? Povodom 25. rođendana Geopoetike gost Beograda proslavljeni norveški književnik Justejn Gorder.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]