RTS ordinacija

Ovog vikenda RTS ordinacija biće zanimljiva, ali i poučna. Voditeljka Gorica Nešović ispričaće kako je rešila problem sa žučnom kesom, zatim će biti razjašnjene zalude o povišenoj temperaturi kod dece, a na kraju nutricionista priprema dva jela koja se mogu spakovati i poneti kao "ručak u kutiji".

U prvom delu emisije novinarka i voditeljka Gorica Nešović govoriće o tome kako je na pregledu kod fizijatra otkrila da ima problem sa žučnom kesom, govoriće i o tome koliko je operacija za nju bila teška. Doktor Borislav Tošković, hirurg iz KBC Bežanijska kosa, odgovoriće na sva pitanja u vezi sa rizicima koje nosi problematika žučne kese. Saznaćete kada su kamenčići opasni, šta dovodi do karcinoma i može li se on sprečiti, a videćete i kako izgleda tzv. laparoskopska intervencija.

Istine i zablude o povišenoj temperaturi kod dece razjasniće dr Snežana Rsovac, pedijatar i pulomolog iz Univerzitetske dečije klinike "Tiršova". Snaćete kada se dešava fras, može li temperatura da ošteti zdravlje, hoće li živ krompir da izazove skok temperature i još mnogo toga.

U bloku Hrana kao lek, nutricionista i fitnes trener Marko Petrović će pripremiti dva zdrava ručka koja se mogu spakovati u kutiju i poneti na posao.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar