Kulturni dnevnik

Glumac Branislav Lečić je gost Kulturnog dnevnika. Povod je naslovna uloga u predstavi "Ujka Vanja" koja će u Jugoslovenskom dramskom pozorištu premijerno biti izvedena 8. decembra.

U  Muzeju Cepter otvorena je zložba "Ostavština za budućnost" Rade Selaković.

Jubilarni, deseti Međunarodni festival kvir filma "Merlinka" do 9. decembra u Domu omladine Beograda predstavlja više od sto filmova iz 35 zemalja.

Koncerti Unterhaltovanje 2 je Beogradska Filharmonija održala u Kolarčevoj zadužbini. Svirali su dela Betovena, Sen Sansa i Janačeka. Dirigovao je Gabriel Felc, a kao solista na violini nastupio gost iz Mađarske Barnabaš Kelemen.

Galerija Grafički kolektiv je od osnivanja 1949. godine do nedavno bila na istoj adresi - Obilićev venac 27. Tražimo odgovor na pitanje gde je sada Grafički kolektiv?

"Čudovište voli svoj lavirint" naslov je knjige eseja Čarlsa Simića koju je nedavno, u biblioteci Znakovi, objavila izdavačka kuća Arhipelag.

U Rimu je otvorena izložba posvećena jednom od najvećih pesnika rimske imperije Publiju Ovidiju. Njegovo stvaralaštvo je tokom dva milenijuma bilo inspiracija za mnoge umetnike: Tintoreta, Berninija, Karavađa, Šekspira, Umberta Eka o čemu svedoči 250 dela iz 80 muzeja širom sveta.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Montažer: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]