Ovo je Srbija

Valjevci, kako tvrde, tokom zimskih meseci udišu najzagađeniji vazduh u Srbiji i traže rešenje za taj problem. Najavljena je javna rasprava o kvalitetu vazduha i olakšice za priključenje na daljinski sistem grejanja.

U naseljima i selima Vrnjačke Banje, 390 ulica dobilo je novi naziv. Većina Banjčana ne zna nove adrese, niti znaju da je zamena ličnih karti, zbog izmene prebivališta, besplatna, kao i postavljanje tabli sa imenima ulica i brojevima kuća.

Meštani Mišara, sela poznatog po istorijskom boju iz Prvog srpskog ustanka - sa oko 420 domaćinstava, dobili su važnu bitku i u 21. veku! U vreme kada u mnogim odeljenjima u okolini Šapca ima samo po nekoliko đaka, njihova škola je puna dece.

Poslednjih godina, karate je sve popularniji sport u Banatu i gotovo u svakom selu postoji klub. Rekorder u toj borilačkoj veštini je Taraš, čiji su karatisti protekle četiri godine, na raznim takmičenjima, osvojili hiljadu medalja i pehara.

 Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljevićbroj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]