Magazin Srbije na vezi

Beograd je ovih dana bio prestonica svetske kardiovaskularne medicine, domaćin zajedničkog kongresa Međunarodnog udruženja za vaskularno zdravlje (ISVH) i Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga(HISPA).

Šta su najveći svetski stručnjaci i ugledni doktori iz regiona zaključili u lečenju bolesti koje su postale opasan ubica savremenog čovečanstva, govori gost emisije, organizator ovog stručnog skupa, Prof. dr Nebojša Tasić, predsednik svetskog Udruženja za vaskularno zdravlje i predsednik Udruženja HISPA, kardiolog sa Instituta KBC "Dedinje". Ovaj kongres bio je posvećen i slavnim precima, lekarima i medicinarima Vojnog saniteta Srpske vojske, pa su brojni inostrani gosti mogli da čuju priču o neverovatnoj lekarskoj smelosti i veštinama Vojnog saniteta Srpske vojske, iskazanim u Velikom ratu, a koje baštini i današnja srpska medicina.

RTS će prvi put učestvovati u projektu "Nova evropska pesmarica", koji je deo evrovizijskog odeljka Evropske radiodifuzne unije (EBU), pesmom "Sama", čiji je autor, kompozitor Vladimir Grajić. Ovogodišnja tema je bila obeležavanje 100 godina od završetka Prvog svetskog rata a za ovaj evrovizijski projekat angažovano je više od sto izvođača, među kojima su i etnopevačica Danica Krstić, najpopularniji hor u Srbiji "Viva Voks", Bora Dugić na fruli, Vlada Panović na harmonici, Momčilo Stanojević na violini, Igrački ansambl Una Saga Serbica. Gost emisije, autor pesme "Sama" Vladimir Grajić.

Ekskluzivno za Magazin Srbija na vezi, iz Toronta javlja se Goran Bregović, sa prvog koncerta američke turneje, a atmosferu sa koncerta prenosi naša dopisnica Branka Dikanović Trbojević.

Na Dečijoj pesmi evrovizije ove godine, koja se održava u glavnom gradu Belorusije, Minsku, 25. novembra, predstavljaće nas trinaestogodišnja Bojana Radovanović pesmom "Svet", čiji je autor Mari Mari. Bojana će nastupiti pred gledaocima naše emisije, pre nego što otputuje na takmičenje, zajedno sa autorkom pesme.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović 

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

 

broj komentara 0 pošalji komentar