Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je prof. na Filozofskom fakultetu u Beogradu, istoričar Radina Vučetić, autor popularne knjige "Koka-kola socijalizam" koja je do sada imala četri izdanja a nedavno je objavljena na engleskom jeziku.

U okviru obeležavanja stogodišnjice od kraja Prvog Svetskog rata u rezidenciji Francuske ambasade u Beogradu, predstavljen je ratni dnevnik čuvenog francuskog maršala i srpskog vojvode Franše D'Eperea, pod nazivom "Memoari: Solunski front. Srbija. Balkan".

Evropski dan jevrejske kulture 11. septembar obeležen je Koncertom hora "Braća Baruh" pod upravom dirigenta Stefana Zekića u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, obeležen je Evropski dan jevrejske kulture 11. septembar.

Povodom desete godišnjice od smrti glumice Sonje Savić u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu počeo je "Sonjin septembar". Početak manifestacija, koja se održava petu godinu zaredom, obeležilo je otvaranje multimedijalne izložbe pod nazivom "Sonja Savić: devojka iz grada", u organizaciji Umetničke galerije "Nadežda Petrović".

Povodom Beogradske Parade ponosa u Francuskom institutu u Beogradu postavljena je izložba fotografija Ive Vejnović pod nazivom "Nevidljive priče", koju će u u sredu 12. septembra otvoriti ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni.

U Moskvi je održan međunarodni festival vojnih orkesta pod nazivom "Kremaljska Spaska kula". Posebna atrakcija bili su orkestri iz Holandije i Meksika.

Urednik Lidija Božić
Montažer Branislav Popović
Realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]