SAT: Da li su sajle za vuču bezbedne

Mnogi vozači su već iskusili brojne probleme sa sajlama za vuču. Kada bi pokušali da odšlepuju automobil, sajle bi pucale i oni bi ostali pored puta potpuno bespomoćni.

Upravo je iz tog razloga emisija SAT odlučila da se pozabavi detaljnim testom ovog obaveznog dela opreme u automobilu. U realnim uslovima testirali su deset proizvoda i proverili koliko kilograma svako uže može da izdrži. Međutim, otišli su i korak dalje. U saradnji sa Mašinskim fakultetom, u njihovoj laboratoriji, opteretili su svako uže do trenutka pucanja. Dobijeni rezultati su iznenađujući.

Za sve vozače pripremili su i najznačajnije izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji se upravo nalazi u skupštinskoj proceduri. Saznaće koje su kazne poskupele, šta je sve nasilnička vožnja, kako će vozači sa probnom dozvolom morati da se ponašaju i još mnogo toga.

Pored nove Opelove "insignije GSI" i volvoa "XC 60", uživaćete i u prvim automobilima koji mogu da lete.

Repriza emisije je nedeljom u 00.20 časova i utorkom u 11.00 na Drugom programu.

 

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 18. mar 2018, 16:10)
Goran [neregistrovani]

Zabrinuti gledalac

Morao sam da vam ukazem na propust Vas i laboratorije u kojoj ste radili testiranje uzadi za slepanje vozila a koje se ogleda u tome da ste radili test na pucanje uzadi bez zastitnih naocara kao i bez slusalica za usi!?!? Molim Vas da ukazete ljudima na propust a i Vama kao uredniku da se vise ne desavaju ovakvi ili slicni propusti. Hvala

(nedelja, 18. mar 2018, 09:44)
anonymous [neregistrovani]

Sajla

Ako drzava hoce da napravi moderan zakon o saobracaju po ugledu na EU onda treba znati da u Evropi zapadnoj vec duzi niz godina vuca vozila po javnim putevima je strogo zabranjena i kaznjiva , a sajla za vucu kao obavezna oprema se i ne pominje.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]