Magazin Srbije na vezi

Koliko je značajno poznavanje maternjeg jezika, naročito za Srbe van Srbije, za svakodnevnu komunikaciju i razmenu emocija na relaciji roditelji-deca,...?

O ovim izuzetno važnim i kompleksnim pitanjima govori gost Magazina, individualni i porodični psihoterapeut sa VMA, psiholog Goran Kličković.

Već treću deceniju u Beogradu se održava Letnja škola srpskog jezika i kulture "Sveti Sava" za decu iz dijaspore i Srbije. Direktorka ovog projekta Radmila Kunčer uputiće poziv deci iz dijaspore da krenu sa prijavom za ovogodišnju letnju školu, koja ima podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Sa kakvim se iskušenjima suoče oni koji odluče da odu iz Srbije i nastave život u inostranstvu, kako izgledaju usponi i padovi, i da li je moguće bez pomoći stručnjaka izaći iz problema te vrste, u najvećoj meri iz sopstvenog iskustva, govori glumac, pisac i motivacioni govornik Siniša Ubović.

Davor Jovanović, mladi pevač, izdao je svoj prvi album, kako kaže "novogradske" muzike inspirisane kafanskom, starogradskom i gradskom muzikom. Davor se bavi i umetničkom fotografijom, ali i pokreće fondaciju koja za cilj ima pružanje finansijske, i svake druge vrste podrške, mladim studentima umetnosti. Jedan od ciljeva u budućnosti je stipendiranje mladih u dijasporii mladih u Srbiji, i omogućavanje da talentovani umetnici stignu na prestižne fakultete u inostranstvu.

Počelo je snimanje osmodelnog serijala o srpskoj emigraciji na tlu Severne Amerike, od dolaska Đorđa Šagića do današnjih dana. Za Magazin Srbije na vezi o svojoj ideji i njenoj realizaciji. govori režiser i producent ovog serijala, Miša Tot.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar