Kulturni dnevnik

U Kolarčevoj zadužbini veče filmske muzike. Simfonijski orkestar i hor RTS-a pod dirigentskom palicom Bojana Suđića izvešće neke od najlepših ljubavnih filmskih tema.

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda biće otvorena izložba printova i objekata Aleksandra Zografa pod nazivom "Tragom malih otkrića".

Izložba skulptura "Tiha naklonost prolaznosti" Ivane Radovanović, prošlogodišnje predstavnice Crne Gore na Bijenalu u Veneciji i ovogodišnje dobitnice prestižne Fulbrajtove nagrade za postdoktorske studije biće otvorena u Galeriji 73.

Filmski reditelj Lordan Zafranović govori o proteklom FEST-u gde je bio predsednik žirija u selekciji "Srpski film" , ali i svojim novim filmskim projektima.

Beogradski festival igre će, pod sloganom "Prestonica", u okviru svog petnaestog izdanja biti održan od 15. marta do 4. aprila u Beogradu i Novom Sadu. Ukupno 15 trupa iz 14 zemalja predstaviće 24 nove koreografske postavke o kojima u Kulturnom dnevniku govori Aja Jung, direktorka ovog Festivala.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Realizator: Vladimir Đurđić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]