Oko ekonomije: Beograd - Zagreb

Privredno "bratstvo i jedinstvo"

Ova nedelja je u znaku posete predsednika Srbije Hrvatskoj. Glavni utisak su državničke poruke o boljoj saradnji i budućnosti zarad generacija koje dolaze. Ova generacija složna je da se ne slaže po pitanju prošlosti, ali da je na njima da stvara bolju budućnost.

Činjenica je da na relaciji Beograd - Zagreb poslednje dve decenije, više putuju i bolje se razumeju privrednici nego političari. Hrvatske kompanije su veliki investitori u Srbiji, dok su srpske tek počele sa ulaganjima pre dve godine.

Vesna Damjanić Vesna Damjanić

Istovremeno, raste i trgovina i sve to je bio razlog što je u okviru posete Hrvatskoj održan i privredni skup kojem su prisustvovali vlasnici 30 najvećih srpskih i hrvatskih kompanija. Sam skup je u izveštavanju medija bio u drugom planu, ali novinarima nije promaklo to da je Miodrag Kostić, jedan od najvećih srpskih biznismena izjavio da je zainteresovan za kupovinu dela hrvatskog koncerna Agrokor. U isto vreme, hrvatski mediji objavili su naslov - "dok se političari svađaju, predsednici Privrednih komora Srbije i Hrvatske jačaju privredno "bratstvo i jedinstvo"!

Kako  su privrednici obe zemlje razumeli političke poruke predsednika, da li je moguće da se promeni odnos ulaganja i da se ona povećaju na obe strane i da li je privredno "bratstvo i jedinstvo" realno, teme su Oka ekonomije.

Gosti su: predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik MK Grupe Miodrag Kostić.

Iz Zagreba se uključuje potpredsednik Hrvatske gospodarstvene komore Želimir Kramarić.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar