Magazin Srbije na vezi

Sve naše priče su zajedničke. Svojim delima, naši gosti prevazišli su sebe i granice svoje zemlje. Dobro došli u još jedan Magazin Srbije na vezi!

 

 

Naša gošća, dr Dušanka Mandić je za svoj rad u oblasti magnetoterapije nagrađena sa bezmalo stotinu nagrada od najprestižnijih instutucija pre svega u svetu, koje se bave ovim delom medicine. Najnovija, zlatna medalja za Magnetno dubinsko unipolarno orijentisano polje stigla je iz Kine gde je nedavno održan "Drugi svetski forum izuma i inovacija". Njeni patenti Klopka za gelere, i MADU metoda su mnoge od onih koji imaju samo jednu želju vratili u normalan život.

Sa nama će biti i naš kolega, Branko Stanković ovogodišnji dobitnik prestižne Vukove nagrade, koji već punih šesnaest godina kroz svoju emisiju rešava Kvadraturu kruga. Naravno, ne onu matematičku.

 

Ponekad se dese neke slučajnosti koje promene ili odrede život. Proputovanje od nekoliko dana šezdestih godina prošlog veka kroz ondašnju Jugoslaviju, Dancu Per Jakobsenu, pomoglo j e da zavoli jedan jezik i književnost darovitog naroda. Ovaj veliki poštovalac lika i dela Ive Andrića i profesor nekada srpsko-hrvatskog jezika nedavno je ponovo posetio Beograd. Marija Cvijić je iskoristila priliku da to zabeleži.

Put do predstavnika za Pesmu Evrovizije nekada je vodio preko domaće Beovizije.Posle nekoliko godina pauze, ovaj festival ponovo će biti izbor za nacionalnog predstavnika. U utorak, 20. februara, Sava centar otvara vrata učesnicima i vernoj publici Beovizije. Kako će sve to izgledati, reći će nam šef službe za Odnose s javnošću RTS-a  Duška Vučinić i muzička urednica naše kuće Tamara Petković.

U muzičkom delu emisije nastupiće Megamiks ben i Sanja Vučić.

Urednice Nada Vukelić i Tanja Adamović

Muzička urednica Branka Lolić

Rediteljka Dragica Gačić

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar