Autoportret: Dragan Mićanović

Dragan Mićanović na sceni osvaja slobode i briše granice umetničkog prostora, žanra, jezika i država. To je glumac koji promišlja svaki izlazak na scenu, pažljivo bira uloge, istražuje ih a zatim im se do srži predaje.

Gosti Dragana Mićanovića u emisiji Autoportret su njegove kolege s klase Tamara Vučković i Goran Šušljik i koreograf i balerina Sonja Vukićević, s kojima razgovara o svojim prvim glumačkim koracima, o tome kako bira uloge, o karijeri u inostranstvu i potrebi da se vrati kući, o Šekspiru i Molijeru koji su uticali na njegovo promišljanje o glumi i životu. Autoportret Dragana Mićanovića oslikavaju i glumica Anita Mančić i reditelji Jagoš Marković i Miško Milojević.

Dragan Mićanović je jedan od najuspešnijih glumaca koji je osvojio srpski ali i pozorišni, televizijski i filmski prostor u regionu i Evropi. Bio je Romeo, Valentin, Laert, Hamlet, Fortinbras u Glob teatru u Londonu. Na spisku uloga su i Tartif, Don Žuan, Alsest, Argan, a na spisku nagrada, između ostalih, Sterijine, nagrade "Miloš Žutić", "Raša Plaović", godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Dragan Mićanović Dragan Mićanović

Urednik Snežana Stamenković Jojić, dramaturg Tamara Baračkov, reditelj Milan Jovanović

broj komentara 0 pošalji komentar