RTS ordinacija

RTS ordinacija za naciju ove nedelje donosi priče o štitastoj žlezdi, ekcemu, limfoterapiji i deklaracijama na flaširanoj vodi.

U prvom bloku RTS ordinacije saznaćete kako je rukometašica Svetlana Kitić otkrila da ima takozvanu Hašimoto bolest i kako je lečila štitastu žlezdu. Endokrinolog Kliničkog centra Srbije, dr Mirjana Stojković, objasniće kako se prepoznaje usporen i ubrzan rad štitaste žlezde, na šta ukazuju povišena antitela u krvi, a videćete i kako se pregledom pipianja vrata može otkriti čvorić na žlezdi.

Istine i zablude o ekcemu razjasniće dermatovenerolog dr Gorana Isailović. Čućete šta smeta koži sa takozvanim atopijskim dermatitisom, kako se ona neguje i kako se ekcem leči.

U Ordinaciji će fizioterapeut Suzana Miletć pokazati šta je limfoterapija - limfna drenaža. Videćete kako se otvaraju limfni čvorovi, kako se limfa čisti, a čućete i kome pomaže ovaj način masiranja.

U bloku Hrana kao lek saznaćete na šta je važno da obratite pažnju kada čitate deklaraciju na flaširanoj vodi i koje su vrednosti minerala u njoj dozvoljene. O tome će govoriti docent Farmaceutskog fakulteta, Ivana Đuričić.

Autor i voditelj je Marija Popović, a reditelj je Petar Stanojlović.

broj komentara 0 pošalji komentar
RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

I tokom ove, treće TV sezone, koja startuje od oktobra 2018, dokazani vrhunski stručnjaci će na jednostavan način prezentovati informacije o unapređenju i održanju zdravlja, o novim metodama lečenja i dijagnostike... [ detaljnije ]