Upitnik

NATO bombardovanje - zločin koji ne zastareva

Srbija je već godinama u vrhu zemalja po broju obolelih od karcinoma i prva je u Evropi po smrtnosti od malignih bolesti. Dok jedan deo stručne javnosti ovakvo stanje dovodi u direktnu vezu sa upotrebom osiromašenog uranijuma tokom NATO bombardovanja, drugi smatraju da za tako nešto nema nikakvih dokaza.

O inicijativi za utvrđivanje istine o posledicama NATO bombardovanja, formiranju tima eksperata, osnivanju laboratorije za istraživanje posledica i dejstvu osiromašenog uranijuma, uključivanju države u ovaj posao ali i protivrečnim stavovima struke, govore gosti Upitnika: Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, prof. dr Danica Grujičić, neurohirurg i načelnica Odeljenja za neuroonkologiju i prof. dr Zoran Radovanović, epidemiolog.

Autor i urednik Olivera Jovićević

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 18. okt 2017, 17:50) - anonymous [neregistrovani]

bombardovanje

Ali kada nam kazu da Srbi ne umiru zbog uranijuma i da cela Srbija nije zagadjena onda mislim da ga oni stvarno preteruju. Ne smemo sami sebi dozvoliti da verujemo u Americke institucije.

(sreda, 18. okt 2017, 02:53) - anonymous [neregistrovani]

Ovaj zlocin ne zastareva

Tuzbu treba podneti i u ime buducih generacija koje ce da zive u ovoj zagadjenoj sredini. Niko ne zna tacno sta sve jos moze da se pojavi i utice na zdravlje dece koj ce se tek roditi, a kao posledica tog genocidnog bombardovanja. Nije problem samo osiromaseni uranijum, a dejstva hemikalija iz upaljenih i srusenih postrojenja na zemljiste, vodotokove.

(utorak, 17. okt 2017, 23:25) - anonymous [neregistrovani]

Koliko znam

Ni dan danas ne verujem da se bombardovanje nije moglo sprecit.
Ono sto se dogodilo ne mozemo promenit.

(utorak, 17. okt 2017, 22:41) - anonymous [neregistrovani]

Бомбардовање се не заборавља

Свака част за професорку Даницу, држава треба да стане иза њене и наше опште борбе за истину и правду. Тај ко прича да је уранијум безболан, не говори истину, последице су свима видљиве, све је више људи, родбине и пријатеља који се боре са малигним болестима.

(utorak, 17. okt 2017, 21:36) - anonymous [neregistrovani]

uranijum

Zar je moguce da cemo biti primorani da verujemo u one koji su bombardovali Srbiju i u razne Americke i Evropske institucije koje ne zele da priznaju 1999? Srbija,Hirosima i Nagasaki imaju mnogo toga zajednicko. Svaka cast za gospodju Danicu,Vi ste u pravu!

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]