Ovo je Srbija

Šta su rešenja za česte prekide u snabdevanju strujom u golijskim selima proverava Silvija Pašajlić.

Koliko se uništava arheološko nasleđe u Srbiji i kako to sprečiti u prilogu Branislava Jovičića. Stručnjaci srpskog arheološkog društva, kažu, da je ovo veliki problem, a njihov cilj je da podignu svest društva o značaju očuvanja arheološke baštine.

U Golubačkoj tvrđavi održava se Međunarodna radionica DANUrB INTERREG projekta koja okuplja skoro deset podunavskih zemalja kako bi ojačali turističku ponudu u gradovima sa tvrđavama na Dunavu. Cilj je da se nađu načini kako bi se turisti duže zadržavali u ovim gradovima, a ne samo u tvrđavama. Uporedo se održavaju radionica studenata, izložbe razglednica i studentskih radova na keju u gradu. Više u prilogu Aleksandre Marković.

Odlukom odbornika grada, nedavno je na području Jagodine imena dobilo čak 40 novih ulica. Jedna od njih nosiće ime Miladina Stevanovića Cakana, pilota akrobate iz ovog grada. Zašto je i Cakanu odato takvo priznanje u prilogu Dragana Markovića.


Pratite nas i na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Ljiljana Ivanović
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

  ovo_je_srbija@rts.rs
broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]