SAT: Šta policija sme, a šta ne sme u kontroli vozača?

Emisija SAT je ovoga puta otvorila studio za svoje gledaoce. Pozvali su u goste predstavnika MUP-a koji će direktno odgovarati na pitanja gledalaca. Tema je šta policija sme, a šta ne sme u kontroli saobraćaja.

Druga tema vezana je za reviziju saobraćajne signalizacije i koliko pogrešno postavljeni znakovi utiču na bezbednost u saobraćaju. Gost emisije Zoran Stojisavljević iz JP Putevi Srbije, odgovara kada će se konačno putna signalizacija dovesti u red i šta je sve potrebno da se revizija uradi kvalitetno.

Naravno, biće i dosta zanimljivih automobila, a gledaoci će videti novu dačiju "daster", BMW "M5 x drajv", ali i kako je izgledala poseta muzeju Alfa Romea koji se nalazi pored Milana.

U rubrici Predstavljamo detaljno su testirali novi hjundai "i30".

Repriza emisije je ponedeljkom na Drugom programu u 14.00, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 09. nov 2017, 17:45)
Dragan [neregistrovani]

Kazna

Policajac me zaustavlja na lokalnmom putu zbog,kako on kaze , pricanja telefonom. U kolima telefon spojen preko BT na radio uredjaj koji je fabricki ugradjen, navodi da ima TRI svedoka,bahato razgovara sa mnom, ne da mi da upisem prigovor,ne da mi kopiju zapisnika, kazna uredno stigne, ocaj.. Cemu prica, zakon je tu samo za otimanje para,NISTA vise od toga

(subota, 04. nov 2017, 18:11)
Nislija [neregistrovani]

Odg

Pitanja su prvo prosta I skoro nebitna, gosn policajac je davao neke zaobilazne odgovore... Pogodovo na pregled I pretres vozila kada vas saobracajac zaustavi. Pregled I pretres vozila nije isto!

(sreda, 11. okt 2017, 08:14)
sevic [neregistrovani]

put do Drvara.

Da li ce SAT praviti emisiju kroz Srpsku do Drvara.

(utorak, 03. okt 2017, 00:21)
anonymous [neregistrovani]

Molba SAT-u

Pomogli ste mestanima onog sela u vezi pune linije, pomozite molim vas i nama iz pravca Južnog Banata da obilaznicom oko Beograda možemo voziti bar 80km/h jer je ne logično i bezobrazno postavljeno ograničenje od 50km/h na tako dobro urađenom putu. Sada nas policija kažnjava jer radi svoj posao, ali čemu obilaznica ako je ograničena na 50km/h. Nervira, ubija u pojam vožnja od 50 km/h na takodobrom putu.

(ponedeljak, 02. okt 2017, 09:55)
mnc [neregistrovani]

semafori

Da se ociste semafori. Nista se ne vidi, pogotovu kad je suncano.

(ponedeljak, 02. okt 2017, 09:41)
anonymous [neregistrovani]

Gostovanje

Odlična ideja, moj predlog je da dovede ipak nekog sudiju, mislim da ce biti i dosta boljih pitanja a i odgovora.
Svaka čast za ideju, samo tako nastavite

(nedelja, 01. okt 2017, 14:33)
Zeljko [neregistrovani]

Odlicna ideja

Bravo za ideju. Jedva cekam da vidim sledecu temu. Mogli ste i ovog iz puteva da stavite na tu stolicu.

(nedelja, 01. okt 2017, 12:52)
Ivan [neregistrovani]

Nis, Bulevar Medijana

Pitanje za gosta! Opste ogranicenje u gradu je 50km/h. Znak na bulevaru pokazuje ogranicenje od 60km/h i nema raskrsnica. Ja vozim 67km/h i mladi saobracajac me zaustavlja i tvrdi da sam prekoracio brzinu za 17km/h a ja kazem samo 7km/h. Pise kaznu, odlazim na sud sa slikom znaka koji je postavljen samo 100 metara od mesta na kom sam zaustavljen ali sudija drzi stranu saobracajcu i kaze da je po novom zakonu u gradu svuda ogranicenje 50km/h bez obzira na znak. Nisam uzeo advokata iako se ispostavilo da sam trebao. Kako je moguce da se selektivno sprovodi pravda i da ono sto smo ucili u auto skolama vise ne vazi. Ako je opste ogranicenje u gradu 50km/h da li mogu tom brzinom proci pored skole ili uci u kruzni tok a da me policija ne kazni jer znak pokazuje 30km/h i 40km/h. Cemu onda sluze znakovi u gradu ako svaki saobracajac moze da pobije njihovo znacenje?

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]