Znanje imanje

Prirodni uslovi, znanje, veštine proizvođača i poznavanje tržišta određuju uspešnost proizvodnje.

Nekada se kvalitet na svetskoj trpezi merio u odnosu na šljivu čačanku, breskvu gročansku, malinu ariljsku, kupus futoški i krompir iz Ivanjice.

Pomalo trapavo čuvamo ugled darova naše klime i geografije. Već dugo čekamo da država napravi rejonizaciju i posebno stimuliše kulture gde najbolje uspevaju. Raduje da se krompir probudio na padinama javora što daje mogućnost da rasuta sela ne ugase ognjište.

Urednik i voditelj: Jasmina Nikitović Stojičić

broj komentara 0 pošalji komentar
Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]