Ovo je Srbija

Miloš Jovanović je jedan od heroja s Košara. U leto 1999. godine sa Kosova i Metohije vratio se u svoje rodno selo Troštice kod Novog Pazara, gde, pored bolesti, nije imao nikakvih uslova za život. Tek nakon osamnaest godina u svojoj 39. godini života, zahvaljujući pomoći humanih ljudi, imaće svoj dom. Više u priči Lidije Destanović.

Tokom septembra na nastavu u srpskim školama krenula su i deca migranata koja su smeštena u centima za azil i prihvatnim centrima u Srbiji. Oni će časove pohađati zajedno sa vršnjacima iz Srbije, u školama koje su u blizini centara u kojima borave. Da li su se deca migranata uklopila, imaju li poteškoće u praćenju nastavnog programa i kako funkcionišu zajednički školski časovi u školama u Vranju proverava Danijela Manić Stojilković.

Kroz homoljsko selo Ravnište, godinama prolaze kamioni iz obližnjeg kamenoloma. Put je uništen, kao i kuće, bašte i dvorišta. Ovo je ujedno i put do pećina Ravništarka i Ceremošnja koje su glavni turistički aduti Kučeva. Alternativni put kroz šumu se radi već dve godine, a plan je da od sledeće sezone kamioni saobraćaju van sela. Na terenu je Aleksandra Marković.

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Dragana Živojnović i Vesna Manojlović
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 mailto:ovo_je_srbija@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar