Ovo je Srbija

Zašto je zabranjena upotreba vode za piće iz gradskog vodovoda u Pirotu - u prilogu Maje Mijalković.

Dvadesetosmogodišnja Ivana Šipić iz Rušnika kod Trstenika, nedavno je postala deo tima vozača trsteničke Hitne pomoći. Kolege s ponosom ističu da za sličan slučaj kod nas ne znaju, i kažu da je Ivana u potpunosti opravdala i njihova i očekivanja pacijenata. Sa Ivanom razgovara Vesna Kezović Miljković.

Prvu vinovu lozu u smederevski kraj doneli su Rimljani u trećem veku, smatrajući da su područje i klima idealni za zasad. Danas se u 23 opštine gaji vinova loza, a vinogradari se vraćaju i zasadu autohtone vrste - Smederevka. Završeno je branje belih sorta grožđa, a branje crvenih trebalo bi da bude za dve nedelje u zavisnosti od vremenskih uslova. Na terenu je Biljana Jović.

Domaćinstva u Topličkom okrugu uveliko se pripremaju za grejnu sezonu, o čemu svedoči i povećano interesovanje za nabavku energenata, drva i uglja, koji se tradicionalno najviše koriste za ove namene. Cena ogrevnog drveta veća je za 30 odsto, dok su cene uglja na jedinom stovarištu u Prokuplju iste kao lane. Više u prilogu Nebojše Đorđevića.

Nakon deset godina izgradnje, konačno počinje da radi dečji vrtić u užičkom naselju Pora. na terenu je Slavica Jovanović.

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednici emisije: Ljiljana Ivanović i Vesna Manojlović
Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 mailto:ovo_je_srbija@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar