Kulturni dnevnik

Gošća je dr Divna Vuksanović autorka nedavno objavljene treće knjige pod naslovom "Filozofija medija"

U galeriji Artget Kulturnog centra Beograda  otvorena je izložba instalacije "Brod je iznutra potonuo'' novosadske umetnice Mie Ćuk.

Uz zvuke fanfara i orgulja u katedrali Blažene device Marije u Beogradu završeno je 17. izdanje festivala Dani orgulja.

Program "Varljivo filmsko leto" u Jugoslovenskoj kinoteci nudi kvalitetan filmski program tokom leta. Osim toga, naša  Kinoteka ispuniće deo programa 64. Pulskog filmskog festivala koji će biti otvoren 15. jula.

"Materijalna sećanja" to je naslov izložbe Brankice Žilović Šoven u galeriji Beograd na Kosančićevom vencu. Ova umetnica je sasvim osobena pojava na francuskoj i evropskoj likovnoj sceni.

Gradski depandans bečke Galerije Belvedere, Zimska palata princa Eugena, od iduće jeseni će biti vraćena Ministarstvu finansija. Za temu upravo otvorene izložbe, poslednje pre nego što se palata zatvori za javnost, izabran je Jan Sobjeski, poljski kralj koji je slomio Drugu tursku opsadu Beča. Ova postavka puna je dvosmislenosti starih i novih političkih simbola.

Odavno je poznato da se granice između umetničkih žanrova brišu i mešaju. To je posebno vidljivo na ovogodišnjem venecijanskom Bijenalu, gde je nagradu Zlatni lav poneo nemački paviljon i rad Ane Imhof pod nazivom Faust. Igra i performans bili su značajni deo ovogodišnjeg Bijenala.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Realizator: Marija Sredojević

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 07. jul 2017, 16:11) - anonymous [neregistrovani]

Inspiracija

Odlična emisija, izuzetna gošća, šteta što intervju sa Vuksanovićevom nije duže trajao. Bio je to vrlo sadržajan i inspirativan segment tv programa.

(petak, 07. jul 2017, 14:58) - miki [neregistrovani]

sjajno

sjajan povod za gostovanje sjajne divne vuksanovic