Ovo je Srbija

Opština Dimitrovgrad jedan je od najvažnijih centara za očuvanje starih, autohtonih rasa u Srbiji. Zbog toga je lokalna samouprava uvela posebne subvencije za kupovinu grla, a od ove godine predviđene su i naknade za oživljavanje zapuštenih pašnjaka na planinama. Više u prilogu Branislava Jovičića.

Dokle se stiglo sa žetvom pšenice i da li su ratari zadovoljni prihodima proverava Simo Budimir.  

Ilija Milosavljević, rođen je u selu Kolari nadomak Smedereva 1800. godine, po kome i nosi svoj prepoznatljivi nadimak - Kolarac. U svom selu je završio osnovnu školu, a u Vršcu se učio trgovačkom poslu. Kasnije se seli u Beograd, potom Pancevo gde i stiče svoj imetak. Ostao je upamćen u istoriji kao jedan od najvećih srpskih zadužbinara. Više u prilogu Biljane Jović.

Za mesec dana, od primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici Tužilaštvo je izreklo 15 mera udaljenja nasilnika iz stana, a policija je u Pčinjskom okrugu primenila 32 hitne mere. Kakvi su efekti ovih mera proverava Danica Mirić.

U Leskovcu je počeo 12. Leskovački karneval. Kakva je atmosfera u gradu proverava Srđan Conić.

Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku

Urednice emisije: Vesna Manojlović i Zorana Koršoš Nikolić

ovo_je_srbija@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]