SAT: Patrola do Stare planine

Nakon posete Sloveniji i njihovim skijalištima, u poslednjoj ovogodišnjoj emisiji, umesto slavlja, a najčešće i podsećanja šta je u protekloj godini urađeno, ekipa emsije SAT je odlučila da napravi prednovogodišnju zimsku patrolu.

Ovoga puta vas vodi do Stare planine - na krov Srbije. Po svom proverenom sistemu crno-belo, hvalimo-zameramo, pokazuje šta vas sve čeka na putu dugom 330 kilometara.

Čućete mnoštvo saveta i preporuka kako u ovim vremenskim uslovima, kada ima magle i poledice, bezbedno putovati. Saznaćete koliko se vozi auto-putem, a koliko magistralom, kakvo je stanje puta, koje deonice su opasne, gde treba napraviti kraći odmor i kakva je snabdevenost gorivom.

Videćete i šta sve nudi hotel "Stara planina", gde i pošto možete obezbediti privatni smeštaj, kako iznajmiti opremu i sve drugo što može interesovati onog ko poseti Staru planinu.

Repriza emisije SAT je nedeljom na Drugom programu u 23 sata i ponedeljkom u 19 časova, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 05. jan 2017, 12:01)
anonymous [neregistrovani]

Region

Sretni praznici i pozdrav veliki za celu ekipu emisije SAT.Najbolji ste a patrole su naravno najgledanije i najbolje.Zamolio bih vas ako je ikako moguce da uradite jednu patrolu od Beograda preko Novog Pazara do Sjenice i vidite u kakvom se stanju put i infrastruktura tu nalazi a koliko vozila prodje a niko nema sluh da to vidi i popravi.Pozdrav

(utorak, 27. dec 2016, 23:20)
Turista [neregistrovani]

Patrola do Kopaonika

Molim Vas da u patroli do Kopaonika detaljno prikažete put Kruševac - Brus. Nije u dovoljnoj meri postavljena saobraćajna signalizacija. Zbog toga su vozači često u dilemi oko dozvoljene brzine. Apelujte da se taj problem reši.

(ponedeljak, 26. dec 2016, 23:24)
anonymous [neregistrovani]

Alternativna putanja

Zasto se islo preko Svrljiga i Knjazevca? Po meni je neuporedivo bolja opcija putovati skoro do Pirota (petlja Sopot), a zatim preko sela Temska stici do Babinog Zuba ? Ta putanja je ukupno duza 10 km, ali se zato ide 50km magistralom od Nisa ka Pirotu, koja je u dobrom stanju po srpskim standardima. Ovde se gradi i auto-put i valjda ce posle 7 godina biti zavrsen delimicno (deonica Prosek-Bancarevo-Crvena reka ne moze biti zavrsena ni za 2 godine). Kada za nekoliko godina taj deo autoputa bude pusten za saobracaj, ova putanja bi bila i brza i bezbednija za putovanje do Stare Planine. Deo puta od petlje Sopot do Babinog Zuba je u istom stanju kao i deo od Knjazevca ka Babinom zubu (ocajan).

(ponedeljak, 26. dec 2016, 12:39)
Besparica [neregistrovani]

Planina

Zanimljivo... ipak, otkud nama tolike pare?

(nedelja, 25. dec 2016, 22:06)
anonymous [neregistrovani]

Srecni praznici

Sve cestitke. Hvala vam za sve prelepe patrole i sve sto ste radili u toku godine. Unapred se radujem novim modelima, testovima i patrolama u novoj godini.
Srecni praznici

(nedelja, 25. dec 2016, 19:22)
anonymous [neregistrovani]

Retrospektiva

Kada se tako na jednom mestu vide svi bitniji testovi koje ste radili, vidi se da ste bili baš vredni, sve čestitke u Novoj godini!

(nedelja, 25. dec 2016, 11:32)
anonymous [neregistrovani]

inostranstvo

Posvetite nekad deo neke emisije nasim gastarbajterima, na primer, SAT - patrolu. Oko zimskih praznika uvek su guzve na granicnim prelazima, kao i tokom letnjih odmora.
Objasnite im da nisu Batrovci, Horgos i Kelebija jedini granicni prelazi, vec da postoje i drugi. Takodje i da obilaznica oko Budimpeste nije jedini put od Srbije kroz Madjarsku prema Austriji ili nazad, vec da postoji i sasvim solidan regionalni put juzno od Balatona.
Patrola do Stare planine je veoma lepa i korisna, ali tamo u toku zime ode maksimalno 1.000 turista, a sad ovog vikenda iz inostranstva je doslo preko 500.000 gastarbajtera, koji takodje gledaju RTS u svojim domovima u inostranstvu.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]