SAT: Specijalna SAT-ova patrola

Ove nedelje emisija SAT vas vodi na specijalnu patrolu novim auto-putem od Ljiga do Preljine.

Služeći se proverenim sistemom „hvalimo - zameramo", Mirko Alvirović je sa svojom ekipom, kilometar po kilometar,obišao čitav pravac uzduž i popreko. Saznaćete kako su urađene kosine i sprečeni ordoni, gde i zašto su postavljene zvučne barijere, kakva se specijalna signalizacija koristi i kako su rešeni mogući problemi meštana iz okolnih sela kada treba preći auto-put. Pored toga, videćete šta vas čeka u tunelima i kako se iz jednog centra, uz video-nadzor, kontroliše i upravlja kompletnom signalizacijom i uređajima na auto-putu.

Da li su putari spremni ili će ih sneg iznenaditi, koje deonice su prioritetne za čišćenje i na koji način će se održavati putevi, otkrivaju u današnjoj emisiji.

Pokazuju BMW „GT3" i novi prototip iz renoa - „trezor", a u rubrici Predstavljamo vozili su prvi hibridni „golf".

Čućete i utiske učesnika besplatnih treninga bezbedne vožnje „Život za mlade vozače" koje organizuje MUP Srbije u saradnji sa Nacionalnom vozačkom akademijom - NAVAK.

Repriza emisije SAT je nedeljom na Drugom programu u 23 sata i ponedeljkom u 19 časova, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

 

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 20. nov 2016, 19:36)
Gradjanin [neregistrovani]

Obelezavanje auto puta

Iznenadjen sam da niko nije primetio ogroman propust koji je napravljen na kruznom toku u Preljini gde ne postoji ni jedan putokaz gde se ide auto putem.Na kruznom toku postoji tabla za Beograd i Milanovac pravo i oznaka levo za auto put bez ikakvog drugog putokaza.Svakodnevno,stotine vozaca gledajuci tablu Beograd ide starim putem,usput svraca da pita gde je ukljucenje za auto put???Zatim vrse nepropisna okretanja na punoj liniji,prosirenjima,negodujuci zasto nema table sa natpiso gde se ide auto putem.Najvise grese vozaci iz susednih republika koji misle da put jos i nije otvoren jer ne prate nasu televiziju ali isto tako,pogrese i mnogi nasi gradjani iz susednih opstina.Apelujte da se obelezi pravac auto puta. Pozdrav

(ponedeljak, 14. nov 2016, 12:41)
Студент-Бањалука [neregistrovani]

Похвале

Поштовани, овим путем желим да похвалим вашу емисију, односно цјелокупан рад на пољу Сат-а. Редовно вас гледам, и желио бих похвалити изглед новог аутопута! Ипак, треба бити искрен, па рећи, да по квалитету, овај аутопут није једини у региону. Наиме, Хрватска, овакав аутопут има већ више од десет година и много је већи, односно дужи. Наравно, околности под којим су га створили биле су апсолутно другачије, и финансије за исти су стизале, под неким другачијим условима(вјероватно лошијим него кад је у питању Србија). Овим не критикујем новосаграђени аутопут, напротив, само желим рећи да исти(по свему) није једини у региону. Надам се да ћу и сам уживати у вожњи истим, наредног љета. Још једном све похвале за вашу емисију!

(ponedeljak, 14. nov 2016, 10:10)
anonymous [neregistrovani]

Još puteva

Poštovani Mirko,
gledao sam direktan prenos otvaranja puta, ali vaša patrola u emisiji je bila daleko, daleko detaljnija. Put zaista deluje odlično i jedva čekam da sa porodicom krenem tim pravcem i osetim blagodeti tog puta. Super je što ste uvek aktuelni i što nam uvek pokazujete stvari koje zanimaju široke narodne mase.
Hvala i sigurno ćemo vas pratiti i dalje

(nedelja, 13. nov 2016, 20:13)
anonymous [neregistrovani]

Putevi

Kada bi nam i ostali putevi bili takvi... Šteta što se o nečem normalnom i podrazumevanom prave emisije, ali dobro, makar i na TVu da vidimo, kada ne možemo uzivo

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]