SAT: Ko koči hitnu pomoć

Koliko puta vam se desilo da u saobraćaju primetite situaciju gde vozilo hitne pomoći, iako ima uključenu rotaciju i sirenu, ne može da se probije kroz gužvu.

Mnogi vozači ne shvataju da tada minuti i sekunde znače razliku između života i smrti. To je i razlog što se u današnjoj emisiji SAT bave ovom temom. Gledaoci će videti koje probleme imaju vozači hitne pomoći, kako bi ostali učesnici trebalo da se ponašaju, ali i šta država može da uradi.

Saznaćete dokle se stiglo sa projektom rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji, ali i da li je moguće uvesti polovan automobil iz Amerike.

Videćete i detaljan izveštaj sa druge trke formula Predator koja se boduje za kup Evrope, održane prošle nedelje u centru NAVAK, kao i utiske posetilaca.

Naravno, biće i dosta novih modela automobila, poput Opelove "moke x", koju je ekipa SAT-a vozila u Edinburgu, električnog BMW-a "i3" i "serije 3 grand tur", nove tojote "hajlaks" i pežoa "2008".

Posebna zanimljivost je Mercedesov autobus budućnosti koji se kreće bez pomoći vozača i komunicira sa semaforima.

Iz turizma su pripremili detaljan izveštaj cena letovanja u "last minit" ponudi.

Repriza emisije SAT je nedeljom na Drugom programu u 23 sata i ponedeljkom u 19 časova, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 24. sep 2016, 19:15)
Jovan [neregistrovani]

bezobrazna neznalico

Resavska ulica je dvosmerna! A i da nije UKLONI SE vozilu hitne pomoci i vatrogascima!

(nedelja, 18. sep 2016, 14:48)
anonymous [neregistrovani]

Hitna pomoc

Trudimo se da pruzimo prednost hitnoj pomoci ali sta cemo da radimo kada hitna pomoc ide suprotnim smerom u jednosmesrnoj ulici? Rotaciona svetla su bila upaljena ali ja nisam vidovit da znam sta hitna pomoc hoceè I jos su abledovali da se sklonim. To je bilo u resavskoj ulici u bgd. Hitna pomoc ili barem vozilo hitme pomoci je iz urgentnog centra isla suprotnim smerom. Ista je situacija sa volzila pod pratnjom

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]