SAT: Vožnja uz nevreme i radare

Još uvek traje sezona putovanja, a na putevima je dosta vozila i gužve su velike.

Međutim, to nije jedini problem, jer su i vremenski uslovi promenljivi, pa se u vožnji iznenada možete naći u jakom pljusku. Današnja emisija SAT upravo objašnjava kako voziti po nevremenu i jakoj kiši.

Na putevima je sve više prisutna radarska kontrola, pa će u emisiji biti reči i o tačnosti policijskih radara i načinu na koji policijski službenici zaustavljaju vozila.

Ipak, ljubitelji automobila će najviše uživati gledajući novi volvo "S90", pežo "3008", opel "zafiru", a prava poslastica je predstavljanje fiata "124 abart".

Naravno, biće reči i o novim tehnologijama, pa će gledaoci videti najnoviji Mercedesov sistem svetala "multi bim led lajts", kao i autobus koji se autonomno kreće i komunicira sa semaforima, a saznaće i kako proizvođači pneumatika vide budućnost.

Na vikend-putovanje vode vas na obronke Fruške gore.

Repriza emisije SAT je nedeljom na Drugom programu u 23 sata i ponedeljkom u 19 časova, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

 

broj komentara 9 pošalji komentar
(četvrtak, 08. sep 2016, 01:55)
Sloba [neregistrovani]

Zakon

u Hrvatskoj ima objasnjenje o tolerancijama,

Sigurnosna razlika, prema Pravilniku o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cestovnom prometu („Narodne novine“ brojevi 38/01, 43/01 i 19/02), definirana je kao vrijednost brzine izražene u km/h ili postotak koja se mora odbiti od izmjerene vrijednosti brzine kako bi se učinio ispravak zbog pogreške mjerila brzine, odnosno, mjerne metode. Sigurnosna razlika kod mjerenja brzine vozila za brzine do 100 km/h iznosi 10 km/h, a za brzine veće od 100 km/h iznosi 10 posto izmjerene brzine.

U Srbiji ovakvog tumacenja nema. sve se vrti oko Radara niko ne pominje Brzinomere, dimenzije Pneumatika. Samo Radar, on je tacan i on ne gresi.

(četvrtak, 08. sep 2016, 01:41)
anonymous [neregistrovani]

Dimenzije guma

205-55-16 i 205-55-17 imaju razliku u visini od 13mm sto dovodi do razlike u brzini od 4.2%. Brzinomer pokazuje 96.6km/h a auto u stvari ide 100.6km/h.

(četvrtak, 08. sep 2016, 00:38)
anonymous [neregistrovani]

radar-brzinomer

Radar
Policija ga koristi a ovlascene institucije ga kontrolisu i bazdare.
Brzinomer
Auto kad izadje iz fabrike nikad niko ni ne pogleda Brzinomer osim poneki preprodavac kad vraca kilometrazu.

(sreda, 07. sep 2016, 12:02)
anonymous [neregistrovani]

Upravo se o greskama kod brzinomera i radi

brzinomeri u automobilima imaju gresku, koja se cak namerno u fabrikama pravi, bas zbog ovakvih situacija - on ce uvek pokazati da se auto krece brze nego sto je stvarna brzina koju radar meri, tako da ako moj brzinomer pokazuje 60, ja u stvari vozim recimo 55 tako da ona minijaturna odstupanja u pritisku na gas ne naprave problem kad me snimi kamera, tako da ova greska nikako nije validan izgovor.
svako moze da proveri brzinu pomocu android telefona, gps-a i aplikacije, videcete o cemu pricam

(petak, 26. avg 2016, 23:24)
anonymous [neregistrovani]

radar

lepo je objasnjeno, i manje vise svi znamo sta je radar i kako on radi. ali sta cemo sa merim uredjajem u automobilu nije sporno da policija kaznjava i za kilometar dva na sat vise ali koliko je realno da i uredjaji za merenje brzine u automobilu ima tacnost i toleranciju radara!? koliko ja znam i po zakonu je dozvoljena tolerancija od 10% +- zbog greske samih brzinomera od kojih neki rade jos uvek preko sajle a ima i elektronskih i zbog odredjenih razlika u dimenzijama pneumatika, nizi ili vislji profil, konkretno ja imam dva seta felni i guma. letnji 17" a zimski 16"cola i po merenju sa navigacijom imam razliku u odnosu na brzinomer u automobilu izmedju 4 i 7 km/h, i kako objasniti policajcu da sam vozio po ograniceju mereno brzinomerom u autu ali da je zbog razlike u pneumaticima auto konstantno 4km/h u plusu! pozdrav redakciji!

(četvrtak, 25. avg 2016, 12:55)
Lazar [neregistrovani]

Putovanje do Grcke

Ako vidite ovaj zahtev molim vas ako mozete da putujete do Tasosa

(sreda, 24. avg 2016, 21:28)
mitar [neregistrovani]

Put preko Bitolja za Jonsko more

Poštovani g-dine Alviroviću,
predložio bih da realizujete patrolu sa ciljem da zainteresovanima koji planiraju put do destinacija na Jonskom moru (Krf,Parga,Sivota,Lefkada) predočite šta ih čeka ako se odluče da krenu putem preko Prilepa i Bitolja.Ovaj pravac je neznatno kraći od pravca prema Solunu,ali nisam siguran koliko je sveukupno gledano bolji.S obzirom da već određeno vreme nije bilo patrola za Grčku a kraj sezone je u septembru,kao i da je u proteklom periodu većina putnih pravaca za destinacije u Grčkoj više puta prezentovana,mislim da bi ovo predstavljalo pravo malo osveženje za poštovaoce i gledaoce vaše emisije.
Takođe,mnogima bi možda moglo biti od koristi.
Puno pozdrava

(ponedeljak, 22. avg 2016, 21:18)
ivan [neregistrovani]

novi put na Kasandri

Postovni Mirko I prijatelji SAT/a
javljam se sa Kasandre iz Polihrona. Kao veliku novost navodim Vam I podatak da je napravljen novi moto put, slican auto putu ali sa dve trake od Moudanije I Potidee do Kalitee, gde postoj I novi kruzni tok koji vodi ka Pefkohoriju I Kasandriji sa druge strane, ujedno I prema Furci I Siviriju. Put je odlican I otvoren je proslog meseca. Vozi se brze I bezbednije,.Takodje na kruznom toku je I priprema za trecu traku koja ce voditi severnije od Kalitee.

Obzirom na novi put kao I da niste imali patrol do Kasndre eto vam je ideja I predlog. Ili ostavite za sledecu godinu.

(nedelja, 21. avg 2016, 20:47)
aleksandar [neregistrovani]

tacnost radara

ja nisam ni ocekivao da ce reci,da radar gresi.kolika je tolerancija elemenata unutar radara.ide i do 10%.drugo:ne pokazuje radar istu tacnost u labolatoriskim uslovima i na terenu,na -10 i +30 stepeni.a kaznjavaju se vozaci za prekoracenje za 3km.cilj je samo napuniti budzet.udri po narodu.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]