Mira Adanja Polak i Vi

Šta je to individualni stečaj ili lični bankrot? Kako izaći iz dugova? Da li će to biti moguće kod nas?

Gost u studiju je Vuk Radović, vanredni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, koji je o tome napisao i knjigu pre desetak godina.

Nedavno su se u Mostaru okupili potomci poznatih mostarskih trgovačkih porodica Bilić, Dokić, Jelačić, Peško i Šain, koje su bile nekada okosnica ekonomskog i kulturnog preporoda. Svi oni su danas rasejani po svetu, ali su kumovi jedni drugima preko sto godina. Mostara se sećaju sa toplinom. Ovih dana su se okupili, kako se veza sa Mostarom nikada ne bi prekinula.

Upoznaćete Miloša Karadaglića, mladog gitaristu iz Crne Gore, koji je napravio zavidnu karijeru u Velikoj Britaniji. Njegov koncert u Rojal Albert holu u Londonu privukao je veliku pažnju.

U studiju je Nevena Ristić, koja u seriji RTS-a "Bićemo prvaci sveta" igra
novinarku na početku karijere. Svojom glumom verno prenosi sav entuzijazam i
trud koji novinar ulaže na poverenom zadatku.

Gost u studiju je ing. Časlav Maksić, sudski veštak za informacione tehnologije , govori o tome da danas nema zločina u koji nije uključena elektronska informacija. Govori o teškoćama svog poziva i onome o čemu malo znamo.

Pred dolazak predsednika Kine u Srbiju, prikazujemo nedavni boravak Mire Adanje-Polak u Kini, koji dočarava ovu zemlju. Prikazuje običan život velikih gradova, gde su i naši ljudi našli posao, i koji žive i rade u Kini već duže vreme.

Šta znači biti priznati slikar, a biti u braku sa ambasadorom? Koliko to pomaže, a koliko odmaže Majdi Zorko Gasparić, čiji je suprug ambasador Slovenije u Srbiji?

Slike u studiju izlaže Majda Zorko Gasparić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar