SAT: Istine i zablude o registru kazni

Emisija SAT danas detaljno objašnjava kako funkcioniše novi sistem elektronskog vođenja evidencije o neplaćenim kaznama za prekršaje (SIPRES), koji je počeo sa radom krajem januara.

Saznaćete na koji način možete doći do podataka o saobraćajnim i drugim prekršajima koje ste eventualno napravili, koji je iznos kazne i kako je platiti. Istovremeno, čućete koji se problemi mogu pojaviti u tom sistemu, da li su moguće greške i kako se ispravljaju.

Otkrivamo i kako će se rešiti nastali problemi novog načina plaćanja parkiranja po minutu na parkinzima u Beogradu.

Videćete i zanimljivu akciju Turističke organizacije Knjaževac, koja svake nedelje decu iz osnovnih i srednjih škola besplatno vodi na jednodnevni ski-izlet na Staru planinu.

SAT vas na vikend vodi na planinu Zlatar, a uz nekoliko ekskluzivnih automobila detaljno ćete upoznati novu opel "astru".

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23 sata, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 23. mar 2016, 21:13)
Tomic Slobodan [neregistrovani]

Fama radar

Dali sme saobracajna policija tako zvani radar da kortisti svoje privatne automobile dabi postavilifamu unjih? A pored privatnih kola na nekoliko metara prikrivenoje sluzbenovozilo?

(nedelja, 20. mar 2016, 16:50)
Boban [neregistrovani]

Prekoracenje brzine od 1km

Živim u Švajcarskoj i upravo sam gledao emisiju u kojoj je gospodin Alvirović imao intervju sa ministrom policije. Za one koji su gledali emisiju 20.03.16. Ministar je izneo jedan pogrešan podatak o postepenom kažnjavanju u prekoračenju brzine uporedivši naš sa zakonom Svajcarske.Naprotiv, u saobracajnom zakonu (u Svajcarskoj),o prekoračenju brzine imamo odredjene tolerancije i cene u zavisnosti od lokacije. Tolerancija u merenju brzine ide čak i do 14km/h u slučaju pokretnog radara u krivini... Postoji i lasersko merenje brzine, veoma retko, (radari sa crvenim flešom) koji imaju minimalnu toleranciju od 3km/h. Inče generalna tolerancija je 5km/h..(zbog bezbednosti u vožnji( sloboda vozača da više obrati paznju na okruženje nego na kilometar sat). Stalno nam pričaju da pokušavaju da donose zakone "kao u Evropi", što,mi koji živimo u njoj znamo da nije slučaj... Na isti način nas obmanjuju i proizvodjači i trgovci, sa cenama mnogih proizvoda (navodno kao u Evropi),koji su u Evropi realno jevtiniji nego u Srbiji... Veliki pozdrav za uredništvo emisije SAT i sve gledaoce i čitaoce...

(utorak, 23. feb 2016, 12:18)
Totalni anonymous [neregistrovani]

Platisa

Druze, ZOBS je jasan, nema tu dileme, ako si prekoracio imas i da platis, nego je kod nas narod navikao da ne placa kazne, da moze da se "dogovori" sa policajcem i da tera. Mora nekada da se dovede red!

(ponedeljak, 22. feb 2016, 11:31)
Ariljac [neregistrovani]

Prekoracenje brzine 2km/h

Postovani, napisana mi je kazna za prekoracenje brzine od 2km/h. Ogranicenje je 60, a ja sam se kretao 62km/h. Video sam da je ljudima pisana kazna za 1km/h, pa me interesuje da li je ovo ispravno? Prekoracenje je prekoracenje, znam da radari imaju +-2km/h toleranciju greske, pa me interesuje da li da platim kaznu, ili da ulozim prigovor? Zaista neprijatna situacija. Kazna je 3000, moze I polovina u roku od 8 dana, ali vise je u pitanju princip?

(nedelja, 21. feb 2016, 09:35)
zarkop [neregistrovani]

Pitanje za parking servis

Da li parking servis salje bilo nekakvu poruku vlasniku automobila ukoliko mu je pauk odneo vozilo sa parkinga.? Do sada je to izgledalo isto kao da vam je neko ukrao vozilo. jednostavno kola Tu je gde je bio parkiran . Nema Ga !!!

(ponedeljak, 15. feb 2016, 13:02)
Đura [neregistrovani]

Patrola

Pozdrav za ekipu emisije.Može li jedna patrola do Banskog u Bugarskoj?

(nedelja, 14. feb 2016, 23:39)
Zivan [neregistrovani]

Ode dozvola

Kao i obicno. Sve pohvale. Da ste samo ranije objasnili ovo za kazne sada mi ne bi oduzeli dozvolu, ali za ubuduce znam. Sve je jasno, a ustvari nije ni komlikovano.
pozz

(nedelja, 07. feb 2016, 12:37)
Вукота [neregistrovani]

Забранити бацање ризле на путеве

Поштовани молим вас да покренете кампању о забрани бацања ризле( млевеног ситног камена) у зимском периоду по нашим путевима.Купио сам прошле године нова кола и ове зиме захваљујући ризли имам оштећење на предњем делу и патосу иза точкова.Све ситне тачкице од ударца каменчића.Још ми де и пар пута десило да сам хдео да слетим са пута јер ми је возило проклизало на ризлу.О оштећењу асвалта који изазива ризла сувишно је говорити.Она и нема велики учинак на проходност пута ако нице бачен уједно и со.У свим земљама ЕУ ризла је забрањена да се баца осим на пешачке стазе које се после снега обавезно очисте од ризле.Предлажем вам да у једној емисији покренете ову важну тему.Овде је реч првенствено о безбедности. На путевима која је изузетно доведена у питање због ризле.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]