SAT: Novo rešenje za folije na staklima

Današnja emisija SAT otkriva kako je donošenje propisa o legalizaciji folija za zatamnjivanje stakala, umesto da pojednostavi stvari, vozačima i serviserima donelo nove glavobolje.

Osim komplikovane "papirologije", vozači su posebno iznenađeni visokom cenom koju moraju platiti za dobijanje uverenja, a koja na kraju može biti dva, pa i tri puta veća od cene koju su platili za ugradnju folija. U razgovoru sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja i ovlašćene laboratorije za ispitivanje vozila, istražujemo da li se nešto može promeniti i na koji način.

U četvrtak 29. oktobra u centru NAVAK održan je prvi besplatan trening za mlade vozače sa probnom vozačkom dozvolom, čime je počeo ovogodišnji ciklus akcije "Život za mlade vozače". Čućete šta o značaju ove akcije kažu predstavnici Saobraćajne policije i nekih lokalnih samouprava, a mladi vozači otkrivaju zbog čega su se prijavili i koliko će im novostečeno znanje pomoći u realnom saobraćaju.

Saznaćete i kako je prošao tradicionalni Supertest dan na kome su gledaoci emisije SAT vozili i ocenjivali pežo "308".

U rubrici Predstavljamo detaljno je testiran reno "espas".

Repriza emisije je nedeljom na Drugom programu u 23.30, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

 

broj komentara 12 pošalji komentar
(nedelja, 08. nov 2015, 16:50)
Ja anonymous [neregistrovani]

Folije za auto?

Mislim da je zaista preterano to sto se radi svim vozacima i gradjanima- to zaista vise nema smisla i neka gospoda ne misle da tako moze "naveka", a kada smo vec kod folija da pitam gospodina kako ce se odnositi sa "reklamnim folijama" na sluzbenim automobilima i autobusima- ako je vec "propis" na snazi (Zakon?) onda to trea da vazi za sva vozila-zar ne gospodo!?
A pogledajte na ulici i videcete...?!

(petak, 06. nov 2015, 18:25)
anonymous [neregistrovani]

Bravo za Mirka, temu i prilog !

Svako postavljeno pitanje je bilo na mestu, posebno mislim na pitanje koje se tiče cene atesta AMSS-a, kao i cene Agencije za bezbednost saobraćaja. Baravo za poređenje sa cenom sata rada hirurga! Odgovorima gostiju nisam zadovoljan, treba da ih je sram. Zašto je ovakva procedura i zašto su ovakve cene, ako nigde u Evropi to nije tako?
Molio bih Vas da kada se usvoji pravilnik i počne primena koja se odnosi na folije, još jednom ponovite ovu temu i pozovete ove goste da kažu šta su uradili po pitanju pojednostavljenja procedure i smanjenja cene.

(utorak, 03. nov 2015, 10:05)
Janko [neregistrovani]

Postovana ministarko

Citam u novinama kako pricate o odlivu stanovnistva (u Srbiji 1000000 ljudi manje u zadnjih 15god.)Bas ovakve stvari su pokretac da se ljudima sve smuci i da pobegnu odavde.

(utorak, 03. nov 2015, 09:10)
Goran [neregistrovani]

Folije

Svaka cast za prilog. Detaljno kao i uvek. Nadam se da cete uspeti da se izborite za prava gradjana

(nedelja, 01. nov 2015, 20:20)
Radikal [neregistrovani]

Ubijanje zdravog razuma

Postavljacemo folije kao zavese, na tanak ram sa cicak trakom...

(nedelja, 01. nov 2015, 19:22)
Darko [neregistrovani]

Bravoooo Mirko

Svaka cast majstore. Pravo u srz. Sve sto si rekao ima 100% smisla. Napokon neko da otvori oci ovima nasima sto nam vode drzavu. Razumem ja i njih, ne mogu na sto strana, ali neka poslusaju struku kada nesto ne znaju.
Alvirko svaka cast jos jednom. Veoma strucan prilog.

(nedelja, 01. nov 2015, 18:58)
Мрак,мрак,помрачина... [neregistrovani]

Најопасније фолије су...

на наочарима возача!

(nedelja, 01. nov 2015, 18:03)
Gledalac [neregistrovani]

Atesti

Bravo za temu, kao i uvek na strani vozača, mnogo je nelogicnosti u našem sistemu i ako se o tome javno ne priča ne možemo ni očekivati da nam bude bolje. Treba ih konstruktivno kritikovati i Vi u tome već godinama uspevate. Samo tako nastavite!

(nedelja, 01. nov 2015, 17:13)
Zoran [neregistrovani]

Folije na Zadnjim staklima nkakav problem nisu !

Folije na Zadnjim staklima nkakav problem nisu , kako vozila koja imaju lim a ne stakla , imaju 2 bocna retrovizora i sve u redu.
Nego mi imamo za svaku temu bolje resenje nego EU a tezimo u nju a ne priznajemo njihove ateste.
Nasi testovi su bolji ?

(nedelja, 01. nov 2015, 16:57)
anonymous [neregistrovani]

folije za stakla

Folije imaju garanciju minimum 10 godina i potvrdjeno je da su ne promenljive u tom periodu

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]