SAT: Kako do letovanja u Srbiji

Ove nedelje emisija SAT istražuje šta se dešava sa vaučerima za subvencionisano letovanje koje je najavilo Ministarstvo turizma.

Kroz razgovor sa predstavnicima ministarstva, TOS-a i Jute, kao i brojne ankete sa građanima i turističkim agencijama, emisija odgovara na sva pitanja koja mogu biti zanimljiva, kako za državu, tako i za svakog pojedinca kome su ti vaučeri namenjeni. Kako će se deliti, ko će ih koristiti i na koji način, koji će ih turistički objekti primati i da li je i koliko uz taj vaučer, za građane letovanje u Srbiji zaista jeftinije.

Čućete i ko će i kako kontrolisati usluge objekata koji su se prijavili za tu akciju, a gledaoci će videti i uporedne cene u grčkim, crnogorskim i srpskim letovalištima.

Budući da su počeli godišnji odmori i da mnogi kreću na put automobilom, SAT je spremio specijalne savete za vožnju kada su temperature visoke, a gužve na putu velike.

Ekipa SAT-a bila je u prilici, kao jedina iz Srbije, da prisustvuje čuvenom festivalu brzine u Gudvudu u Engleskoj.

Repriza emisije SAT je nedeljom na Drugom programu u 23, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 11. jul 2015, 22:53)
Luka Djordjević [neregistrovani]

Srbija

Srbija je veoma lepa država. Srbija je moja domovina. Postoje mnoga mesta gde može čovek da odmori,bilo da je reč o turizmu. Naš narod nije još u potpunosti svestan o elementima očuvanja životne sredine. Otpad se baca u kante za smeće. Hvala. Sve najbolje!

(sreda, 08. jul 2015, 17:01)
anonymous [neregistrovani]

Infrastruktura!

Svaka cast za emisiju, ali veliki problem za sve nase turisticke centre jesu losi putevi. Sve pohvale za koridor 11 i Y krak koridora 10 na kojima se radi punom parom, ali autoput od Beograda do Subotice nije u sjajnom stanju, malo bolji je autoput od Beograda do Leskovca, a autoput Beograd-Sid isto ne blista. Ibarska magistrala je preopterecena, a i svi ostali magistralni putevi nisu na evropskom nivou. Susedna Madjarska ima autoputeve ko piste, bas sam skoro prolazio kroz nju i uporedjivao je sa nasom zemljom po tom aspektu, a to su i Hrvatska i Grcka, koje su isto daleko ispred nas po tom pitanju. Pozdrav gospodine Alvirovicu i u iscekivanju novih patrola, pozovite neko nadlezno ministarstvo i koridore Srbije, da malo pocnu da rehabilituju postojece saobracajnice, a ne samo da prave nove, a posle da ih neodrzavaju.

(ponedeljak, 06. jul 2015, 15:28)
Mous [neregistrovani]

Letovanje

Da li biste mogli da napravite patrolu do Hrvatske do ostrva Vis.

(ponedeljak, 06. jul 2015, 07:18)
Dragance [neregistrovani]

sarena laza

Mozete da pricate sta hocete, ali bar su ponudili neke olaksice i to prvi put u istoriji srpskog turizma. Ne racunam socijalne programe za one krs banje koji su se nekada delili.

(ponedeljak, 06. jul 2015, 07:12)
Obren [neregistrovani]

Veliki pozdrav

Ovom prilikom hoću da vam se zahvalim što ste detaljno bradili ovu temu koja nije baš najjasnije predstavljena u drugim medijima. Pozdravljam akciju ministarstva i sigurno ću se prijaviti za vaučer. Samo da pronađem spisak u nekoj turističkoj organizaciji. Interesuje me Sokobanja.

(nedelja, 05. jul 2015, 22:53)
Momirka [neregistrovani]

emisija SAT

Postovani, nije nam jasno kako je moguce da je cena najma apartmana u Arandjelovcu razlicita ako se rezervise bez Vaucera direkno sa vlasnikom Apatmana, u odnosu na cenu sa vaucerom za koju moramo odraditi rezervaciju preko TOS-a Arandjelovac. Naime, da bi smo se prijavili za vaucere moramo rezervaciju odraditi preko TOS-A ,gde su cene po danu i za 1000,00 dinara skuplje u odnosu na cene koje bi smo dobili u direknom dogovoru sa vlasnikom apartmana, ali naravno bez koriscenja vaucera. Molimo za odgovor.
.

(nedelja, 05. jul 2015, 17:52)
Mile Djurdjevic. [neregistrovani]

sarena laza

kada budete u mogucnosti da za 100 evra / ili manje / organizujete najam apartmana sa prevozom do neke nase banje onda ce postojati i mogucnost za nas turizam / naravno van sezone/ i da ti uslovi budu jasno definisani pocetkom kalendarske godine. Pod uslovima koje su izneli Vasi gosti / pogotovo 5 nocenja itd. /sve lici na naslov ovog komentara.

(nedelja, 05. jul 2015, 16:09)
Dragica [neregistrovani]

sjajna emisija

Gospodine Alvirovicu,
hvala vam za najdetaljnije objasnjenje da i mi penzioneri mozemo to lepo da razumemo. Sve ste lepo objasnili. Ja sam inace planirala da letujem u Srbiji i sigurno cu se prijaviti za vaucer.
Hvala vam jos jednom sto mislite na nas obicne gradjane. Samo tako nastavite

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]