Oko intervju: Aleksandar Vučić

O stanju srpske ekonomije, izgradnji sistema, Kosovu i Velikoj Albaniji, poseti Bajdenu i Medvedevu

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije Oko

Prošlo je tačno godinu dana od formiranja aktuelnog kabineta u Nemanjinoj 11. Odavno brojnija parlamentarna većina nije podržala formiranje Vlade Srbije. Sa ogromnom podrškom i izostankom ucenjivačkog kapaciteta malih partija šta je uradila Vlada Aleksandra Vučića? U kakvom je stanju srpska ekonomija, godinu dana nakon što je Dušan Vujović postao čelni čovek tog resora? Da li su već stigli prvi rezultati učinka novog upravljanja Železarom i uopšte da li može da se pokrene srpska privreda?

Da li je sa ovakvom podrškom propuštena prilika da se ojača sistem i institucije sistema? I gde su razlozi nerazumevanja premijera i elite.

Koji nas izbori čekaju do kraja godine, hoće li da bude rekonstrukcije Vlade i kako na dijalog sa Prištinom utiču snovi Edija Rame o Velikoj Albaniji?

Naposletku, kako Srbija pliva u modernom Hladnom ratu: da li je odluka da Vojska Srbija učestvuje na velikoj vojnoj paradi u Moskvi povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom bila ispravna i jedina moguća? I zašto je baš sad američki potpredsednik Bajden pozvao premijera Srbije u Vašington?

A šta sve aktuelnoj Vladi Srbiji zameraju u Briselu?

Gost emisije Oko: Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije

Razgovor vodi: Gorislav Papić

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 28. apr 2015, 01:19) - gorki [neregistrovani]

leepo mišljenje

Ali, na žalost nije istinito, još uvek tonemo...!

(nedelja, 26. apr 2015, 21:00) - bokac [neregistrovani]

vlada

Mislim da je za ovih godinu dana od formiranja vlade usvojeno puno reformskih zakona koji su doveli do stvaranja boljeg poslovnog ambijenta u Srbiji, što se pozitivno odrazilo na porast inetresovanja stranih kompanija za ulaganja u Srbiju

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]